Κούλογλου: Για την Ευρώπη σήμερα το να επιδοτείς τους αδυνάτους είναι ντεμοντέ

Permalink

Ο κ. Κούλογλου ξεκίνησε τη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 σχολιάζοντας ότι για το θέμα των δηλώσεων του κ. Παρασκευόπουλου για την Χρυσή Αυγή υπάρχει ήδη παρέμβαση από τον ίδιο πως παρερμηνεύθηκαν τα λεγόμενά του.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ανέφερε ότι στη σημερινή λογική της Ευρώπης το να επιδοτείς τους αδυνάτους είναι ντεμοντέ. Η πολική που ακολουθείται είναι να αφαιρείς από τους πολλούς και να πλουτίζει το 1%.

Συμπλήρωσε πως η πρόσφατη κίνηση της κυβέρνησης για τα ασθενή οικονομικά στρώματα δεν ήταν σε γνώση όλων των θεσμών. Η Κομισιόν μπορεί να είχε κάποια ιδέα. Είναι γενικά φιλικότερη η στάση Γιούνκερ προς την Ελλάδα και κόντρα στη λιτότητα. Για τα νησιά του ΝΑ Αιγαίου και το ΦΠΑ φάνηκε να υπάρχει ενημέρωση, δεν αιφνιδιάστηκαν,

Κανείς τους δεν έχει αποφασίσει ότι ο Τσίπρας θα πάει σε εκλογές, περισσότερο μάλιστα που είναι κάτι που δεν το έχει αποφασίσει και ο ίδιος ο Τσίπρας.  Θέλουν να  δουν τι θα γίνει και με τις συναντήσεις Τσίπρα – Μέρκελ. Είμαι επιφυλακτικός για πολιτική λύση. Δούλεψε αυτή η λογική στην πρώτη αξιολόγηση αλλά όχι στις διαπραγματεύσεις του 2015. Εξαρτάται με ποιον έχεις να βρεις τη λύση.

Η διαφορά με την πρώτη αξιολόγηση είναι ότι υπήρχε το προσφυγικό που ανάγκαζε όλους να είναι συγκρατημένοι, προσεκτικοί και λιγότερο απαιτητικοί απέναντι στην Ελλάδα. Τώρα το θέμα, με τη συμφωνία με την Τουρκία σε ισχύ, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα και τους λύνει τα χέρα. Αλλά τώρα έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο στην Γερμανία και η Μέρκελ δεν θα ήθελε αν επανέλθει σε μια κατάσταση με ανοιχτή κρίση στην Ελλάδα και να επανέλθει το θέμα στη συζήτηση στη Γερμανία, ότι έδωσε χρήματα και δεν απέδωσαν κλπ. Δεν μπορεί πάντως και να κάνει μεγάλες προσφορές και να είναι «απλόχερη» γιατί θα κατηγορηθεί από την ακροδεξιά του κόμματος. 

Ο Τσίπρας έχει τα περιθώρια και τις ικανότητες για πολιτική λύση αλλά οι άλλοι και η Μέρκελ δεν ξέρω αν έχουν την αποφασιστικότητα, ο Ολάντ και ο Ρέντσι είναι πλέον απερχόμενοι. Πρέπει να περιμένουμε για να δούμε.

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ:

 


(Visited 56 times, 1 visits today)

Read more:
355352-afganistanb-psomi
Στο μεταξύ, στο Αφγανιστάν

Από πότε έχετε να ακούσετε νέα για το Αφγανιστάν; Ο περισσότερος κόσμος από το καλοκαίρι, όταν Αμερικανοί και σύμμαχοι την...

Close