Κούλογλου στο Κόκκινο: Προσπάθεια συγκάλυψης του πολιτικού σκανδάλου της Novartis

Permalink

«Έχουμε ένα σκάνδαλο η έρευνα του οποίου αφορά την περιόδο μέχρι το 2014 και έχει ζημιώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια το ελληνικό σύστημα υγείας. Στην πραγματικότητα η κατάρρευση των οικονομικών του συστήματος υγείας σχετίζεται με τέτοια σκάνδαλα,που έχουν ζημιώσει το  ελληνικό δημόσιο με ποσά ίσως μεγαλύτερα και  από το σκάνδαλο Siemens», τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο και τον Κώστα Σαββόπουλο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.«Υπάρχει μια προσπάθεια συγκάλυψης του πολιτικού σκανδάλου καθώς  βλέπουμε πως  αποσιωπάται από τις εφημερίδες που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση. Τη στιγμή μάλιστα που μέσα στη βδομάδα αναμένεται να καταθέσει για την υπόθεση ένας πρώην υπουργός, επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας»

«Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν, συμπλήρωσε ο Σ. Κούλογλου, υπάρχει και ένα βίντεο στο οποίο διαβεβαιώνεται δεν πρόκειται το σκάνδαλο να αποκαλυφθεί, καθώς υπάρχει κάλυψη της Novartis από υπουργούς, ενώ αναφέρεται πως  ενδιαφέρεται προσωπικά και ο τότε πρωθυπουργός».

«Με βάση νεότερες πληροφορίες που τέθηκαν υπόψιν μου», αναφέρει σε συμπληρωματική του δήλωση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,»ο χρηματισμός των Ελλήνων δημόσιων λειτουργών γινόταν μέσα από offshore εταιρεία, την οποία η Novartis χρησιμοποιούσε για να συγκαλύπτει τα ίχνη της δωροδοκίας. Απαιτείται για αυτό η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης από τις δικαστικές αρχές».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ


(Visited 58 times, 1 visits today)

Read more:
388629-oi_ettemenoi..._1
Οι ηττημένοι…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close