Επανεκλογή Στέλιου Κούλογλου ως αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης (DEVE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Permalink

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, επανεξελέγη σήμερα ομόφωνα και δια βοής, τρίτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης (DEVE) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της σχετικής διαδικασίας εκλογής του προεδρείου των επιτροπών για το υπόλοιπο της παρούσας θητείας.

Στην αρχή και στα μισά κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου οι ευρωβουλευτές εκλέγουν τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ ακολούθως η ίδια διαδικασία πραγματοποιείται και στις συνεδριάσεις των επιτροπών του ΕΚ που έπονται της εκλογής του προεδρείου του ΕΚ.

Κατά τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, το λόγο έλαβε εκ μέρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, η ευρωβουλευτής των Podemos, Λόλα Σάντσεζ, η οποία πρότεινε την υποψηφιότητα του κ. Κούλογλου. Η υποψηφιότητα έγινε δεκτή από τους συναδέλφους και δια βοής εγκρίθηκε η επανεκλογή του Στ. Κούλογλου ως αντιπροέδρου της σχετικής επιτροπής.

Η επανεκλογή του ευρωβουλευτή στη θέση του αντιπροέδρου έρχεται ως αναγνώριση του έργου του,  ύστερα και από την ανάδειξή του στην 3η θέση του «Fair Politician of the Year» στην Ευρώπη για το έτος 2015-2016, σύμφωνα με την κατάταξη του προγράμματος για δίκαιες πολιτικές πρακτικές «Fair Politics» του ολλανδικού ινστιτούτου για τη Δημοκρατία, την Ανάπτυξη και το Διάλογο, Mαξ βαν ντερ Στουλ.


(Visited 40 times, 1 visits today)

Read more:
29815008120_36f56f8f93_z
Συνέντευξη Στ. Κούλογλου Στο Κόκκινο για την κατάσταση στην ΕΕ και την Ελλάδα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε από το Στρασβούργο στον ρ/σ Στο Κόκκινο και στην Ευγενεία Λουπάκη, ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε "τεχνητή και υποκινούμενη"...

Close