Στ. Κούλογλου στο «Πάμε Αλλιώς» της ΕΡΤ1

Permalink

Σε μια διαφορετική συζήτηση με τον Τάκη Σαράντη και την Έλενα Μπουζαλά στο «Πάμε Αλλιώς» της ΕΡΤ1 ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε για την αξιολόγηση και τις πιέσεις που δέχεται η χώρα από οικονομικούς δολοφόνους για τις ιδιωτικοποιήσεις, για τη σοβαρή δουλειά που κάνει ο κ. Τσακαλώτος στη διαπραγμάτευση και τους κινδύνους που προκύπτουν από τη συνέχιση της κρίσης.

Ανέφερε ότι οι εκλογές είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί στην οικονομία της χώρα και είναι άξιο απορίας γιατί ο κ. Μητσοτάκης τις ζητά διαρκώς. Σε περίπτωση εθνικών εκλογών δεν σκοπεύει να πολιτευθεί στην Ελλάδα ούτε επιδιώκει υπουργική θέση. Το αίτημα είναι η Ε.Ε. να πλησιάσει περισσότερο τους πολίτες και χρειάζεται να αλλάξει. Τώρα η Ε.Ε. πηγαίνει σαν τον Τιτανικό στο παγόβουνο. Κάποιες χώρες χορεύουν στο πάνω κατάστρωμα. Εμείς όμως είμαστε στο μεσαίο κατάστρωμα και κινδυνεύουμε να πνιγούμε.

Για τον Τραμπ και τα όσα προτείνει ο κ. Κούλογλου επεσήμανε ότι οι τοίχοι μεταξύ χωρών έχουν πάντα γκρίζο χρώμα, όχι τα χρώματα της ζωής. Οι αποφάσεις του μας πηγαίνουν πίσω στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου και ακόμη παλαιότερα στον καιρό των φρουρίων. Είναι δημαγωγικό και δεν θα του βγει σε καλό.

Ο Στ. Κούλογλου σχολίασε ότι υπάρχουν πρόσωπα που έχουν θετική επίδραση στην εποχή μας. Για παράδειγμα ο Αμόν, ο νέος υποψήφιος των σοσιαλιστών στη Γαλλία και οι πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος που αποκαλύπτουν σκάνδαλα όπως ο Σνόουντεν, τα Wikileaks. Για την Ελλάδα πολύ καλό παράδειγμα είναι ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο. Κάνει για τη χώρα μας την καλύτερη διαφήμιση, ότι δεν έχει κάνει στις ΗΠΑ ο ΕΟΤ τα τελευταία 50 χρόνια ενώ παραμένει σοβαρός, υπεύθυνος και μετρημένος. Το περιστατικό με την μη υπογραφή πάνω στη σημαία δείχνει ότι Έλληνας γίνεσαι αν έχεις ελληνική παιδεία, καλούς δασκάλους και ζεις σε περιβάλλον που ανέχεται το διαφορετικό. Δεν γεννιέσαι, διαμορφώνεσαι. Αυτό είναι η καλύτερη απάντηση στην ξενοφοβία και την πολιτική της εκμετάλλευση.

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων ο κ. Κούλογλου επισήμανε ότι τα μεροκάματα πείνας και η μετανάστευση των νέων για να βρουν δουλειά είναι η μεγαλύτερη πληγή της χώρας. Υπενθύμισε ότι έφυγε από την ΕΡΤ για ένα ρεπορτάζ για τη Γενιά των 700 ευρώ. Αυτό ήταν σήμα κινδύνου ότι η γενιά αυτή θα ζήσει χειρότερα από τις προηγούμενες. Πυροβόλησαν τον αγγελιοφόρο αντί να δουν το πρόβλημα. Μπορεί να υπάρξει ανεξάρτητη τηλεόραση, μπορούμε να δούμε το παράδειγμα τoυ BBC. Στο Βέλγιο, σε τηλεοπτικές ειδήσεις, ανακοινώθηκε με αναλυτικά ρεπορτάζ ότι αποφασίσθηκε να διαλυθεί η χώρα επισήμως. Όλοι, διοίκηση και δημοσιογράφοι, έμειναν στη θέση τους. Στην Ελλάδα το κλείσιμο εφημερίδων και η ανεργία που προκαλεί είναι κακή εξέλιξη.

Ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε επίσης σε μια σειρά από δράσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο για τη νεανική επιχειρηματικότητα και τη χρηματοδότησή της, για την προβολή επιχειρήσεων με ελληνικά προϊόντα, για τους πληροφοριοδότες δημοσίου συμφέροντος, για τη διεθνή φοροδιαφυγή και της δουλειάς της επιτροπής για τα Panama Papers, σε μια σειρά εκδηλώσεων για την ιστορία της χώρας, όπως αυτή για τον Λιμό της Αθήνας και σε δράσεις για την κλωστική και θεραπευτική κάνναβη.

Αναφερόμενος σε μια από τις δυσκολότερες προσωπικές του στιγμές ξεχώρισε την απώλεια ενός κοντινού του φίλου ενώ μια από τις πρόσφατες ευτυχισμένες ήταν η φάρσα για την τρομο-υστερία που διοργανώθηκε πέρυσι στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Κούλογου κατέληξε αναφέροντας ότι αν και είναι αισιόδοξος άνθρωπος την περίοδο αυτή είναι ένας αισιόδοξος σε απόγνωση.

Ολόκληρη η συνέντευξη:


(Visited 105 times, 1 visits today)

Read more:
356010-egklematike_organose
Εγκληματική οργάνωση…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close