Στ. Κούλογλου στον Παραπολιτικά FM: «Πρέπει να μπει ένα όριο στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών»

Permalink

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά FM ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν πρέπει να συζητάμε το θέμα του εθνικού νομίσματος στα τηλεοπτικά παράθυρα. Πρέπει όμως να αναπτύξουμε εθνική στρατηγική αν η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση πηγαίνει προς διάλυση. Δεν μπορούμε όμως να ξεκινήσουμε εμείς την κουβέντα αλλά αν μια μεγάλη χώρα όπως η Ιταλία αποφασίσει να βγει θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν θα νομοθετήσει νέα μέτρα για μετά το 2018, όταν τελειώσει το μνημόνιο. Αυτή είναι και η σωστή στάση. Δεν συμφέρει τη χώρα να ζει στις συνθήκες αβεβαιότητα που έχουν προκαλέσει οι δανειστές. Πίσω από αυτά κρύβετε σχέδιο Σόιμπλε που θέλει να ρίξει την κυβέρνηση για να έρθει ο κ. Μητσοτάκης που θα είναι υπάκουος.

Πρέπει να μπει ένα όριο στις παράλογες απαιτήσεις αλλιώς δεν έχει νόημα να κυβερνά η Αριστερά. Αν δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις ουσιαστικές για τη ζωή των πολιτών δεν πρέπει να μένει στην εξουσία για την εξουσία.

Το δημοψήφισμα έχει καεί ως λύση μετά το καλοκαίρι του 2015. Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και να μπει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης για να τονωθεί η οικονομία. Αν αυτά εμποδιστούν από τους δανειστές το σχέδιο της κυβέρνησης καταστρέφεται και αναγκαστικά θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις. Αν επιμένει ο κ. Μητσοτάκης να ζητά σε εκλογές θα πάρει ωρολογιακή βόμβα στα χέρια του όχι απλά καυτή πατάτα. Η δική μου θέση είναι αν όντως καταλάβεις ότι πηγαίνουν να σε ρίξουν θα πρέπει να διαλέξεις εσύ τη στιγμή που θα του επιτεθείς, να μην το αφήσεις να σε φθείρει εντελώς στα πλαίσια ενός οικονομικού πολέμου.

Ολόκληρη η συνέντευξη:


(Visited 198 times, 1 visits today)

Read more:
364074-sirin
Ένας φόνος και τρεις κηδείες

Η Παλαιστίνια δημοσιογράφος του Al Jazeera Σιρίν Αμπού Άκλεχ, δολοφονήθηκε προχθές, ενώ κάλυπτε επεισόδια στην Τζενίν, στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη. ...

Close