Στ. Κούλογλου: Η αξιολόγηση, οι τακτικές των δανειστών και η αντιπολίτευση

Permalink

Η ανάγκη για την εξεύρεση λύσης που θα οδηγήσει στο κλείσιμο της αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν, η πάγια διαπραγματευτική τακτική πίεσης των δανειστών έναντι της ελληνικής κυβέρνησης κι οι λανθασμένες αντιπολιτευτικές πρακτικές στην Ελλάδα αποτελούν τους τρεις άξονες γύρω από τους οποίους περιστράφηκαν οι τοποθετήσεις του Στέλιου Κούλογλου σε συνεντεύξεις που παραχώρησε σήμερα σε ραδιοφωνικές εκπομπές στον ΣΚΑΪ 100,3 και στον Focus 103,6.

«Η λύση του δράματος πάει να παιχτεί στο Βερολίνο την Τετάρτη»

Ειδικότερα, στη συζήτηση που είχε ο Έλληνας ευρωβουλευτής με τον Παύλο Τσίμα, στον ΣΚΑΪ 100,3, υπογράμμισε πόσο κακή θα ήταν μια εξέλιξη που θα οδηγούσε σε αδιέξοδο τη διαπραγμάτευση παρότι είναι ξεκάθαρο ότι «μετά από κάθε υποχώρηση οι δανειστές επανέρχονται με καινούργια μέτρα». Σε αυτή την «παρελκυστική και εκβιαστική τακτική» άλλωστε, απέδωσε και το ζήτημα της καθυστέρησης του κλεισίματος της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος συνολικά, ενώ ως λόγο πίσω από την αδιάλλακτη συμπεριφορά των δανειστών θεωρεί το γεγονός ότι «το ΔΝΤ και το Βερολίνο δεν τα βρίσκουν». Για το διαρκές αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές, ο Στέλιος Κούλογλου σημείωσε ότι αυτό «μειώνει την αξιοπιστία του ελληνικού πολιτικού συστήματος», ενώ δε δίστασε να αναγνωρίσει πως και ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το ίδιο λάθος από την ίδια θέση το 2014. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτή την εβδομάδα (μετά τις θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες από διάφορες πλευρές) «μπορούν να μπουν τα πράγματα σε μια πορεία για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο» εφόσον το σημερινό Eurogroup και η συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ την Τετάρτη πάνε καλά.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

«Πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι κι όταν λέω όλοι, εννοώ, όλοι»

Στη συνομιλία τους με τους δημοσιογράφους του Focus 103,6, ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε για την ανάγκη γενικότερης συναίνεσης ανάμεσα στα μεγάλα κόμματα, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή γραμμή στα σημαντικά θέματα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά αυτό προϋποθέτει και μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση. Ερωτηθείς τι πιστεύει για μια πιθανή διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος, απάντησε πως αυτή η συζήτηση είναι νόμιμη και πολιτικά απολύτως δικαιολογημένη, ενώ κλείνοντας, σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για καλύτερες συμφωνίες όσο περνάει ο καιρός».

Ολόκληρη η συνέντευξη:

 


(Visited 70 times, 1 visits today)

Read more:
387899-skitso
Έθιμα…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close