Κούλογλου στο Στίγμα radio 97,6: «Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας»

Permalink

Καλεσμένος του Στίγμα radio 97,6, ο Στέλιος Κούλογλου παραχώρησε συνέντευξη για την τρέχουσα επικαιρότητα στην οποία, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η μείωση του αφορολογήτου ορίου είναι μέτρο λιτότητας, όμως έχουμε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουμε σε μια σειρά αντισταθμιστικών μέτρων για την κοινωνία.

Έπρεπε το 2014 να μην είχε τεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ θέμα Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην εμποδίζαμε το κλείσιμο της αξιολόγησης από την κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτό το έχω πει από την πρώτη στιγμή και μάλιστα κάποιοι τότε με κατηγορούσαν και έλεγαν διάφορες βλακείες περί επαφών μου με το ΠΟΤΑΜΙ. Βέβαια, ακόμα και αν έκλεινε τότε η αξιολόγηση από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τις ίδιες απαιτήσεις θα είχαν σήμερα οι δανειστές. Δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Το 2015 είχαμε μια άγνοια κινδύνου, θεωρούσαμε με μια αθωότητα, αλλά όχι με σωστή εκτίμηση, ότι θα μπορούσαμε να επιβάλλουμε άλλους όρους στους δανειστές. Σήμερα όμως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας κινδύνου που είχαμε εμείς τότε, ζητά συνεχώς εκλογές και με αυτόν τον τρόπο δεν βοηθά ούτε την χώρα, ούτε τον ίδιο. Πρέπει ως χώρα να κινούμαστε με σοβαρότητα. Δεν μας παίρνει κανείς στα σοβαρά, όταν κάθε έξι μήνες η Αντιπολίτευση ζητά εκλογές. Άκουγαν Ευρωπαίοι Ευρωβουλευτές τους συναδέλφους τους της ΝΔ που ζήταγαν εκλογές και γέλαγαν.

Ως χώρα είμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση, διαπραγματευόμαστε με πιο ισχυρούς αντιπάλους από εμάς, που μάλιστα επισήμως τα βρήκαν μεταξύ τους, όπως έγινε με το ΔΝΤ και το Βερολίνο. Όταν διαπραγματεύεσαι με πολύ ισχυρούς αντιπάλους, αναγκάζεσαι να συμβιβαστείς. Είναι σαν να παίζουν τρεις ξύλο, ε, θα τις φάει ο πιο αδύναμος.

Όταν έχεις σύσσωμη την Αντιπολίτευση στα κάγκελα δυσχεραίνει η θέση σου ως χώρα στη διαπραγμάτευση. Θα έπρεπε η κυβέρνηση να κάνει κάποιες κινήσεις, ώστε να υπάρξει μια πλατφόρμα συναίνεσης. Υπάρχει μια δικαιολογημένη ένταση και αγανάκτηση του κόσμου, πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει η μίνιμουμ πολιτική συναίνεση.

Όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα τα τεχνικά κλιμάκια θα δούμε τι θα γίνει, αλλά θα ήταν καλύτερο να κλείσουμε τώρα την αξιολόγηση, πριν τις Γερμανικές εκλογές.»

(πηγή: stigmafm.gr)


(Visited 34 times, 1 visits today)

Read more:
187450-screen_shot_2015-10-15_at_2.59.06_m.m.
Ποσοτική χαλάρωση για την Ελλάδα ζητούν Κούλογλου – Παπαδημούλης από τον Ντράγκι

Την ενεργοποίηση του Προγράμματος Ποσοτικής Χαλάρωσης για την Ελλάδα ζητούν από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, οι ευρωβουλευτές του...

Close