Συνέντευξη Στ. Κούλογλου στο ΣΚΑΙ για την τρέχουσα επικαιρότητα

Permalink

Η πορεία της διαπραγμάτευσης, οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης, οι εκλογές ως ενδεχόμενο αλλά και τα… παγιδευμένα δέματα που μπήκαν στην επικαιρότητα προ ημερών ήταν οι άξονες της τηλεοπτικής συζήτησης που είχε σήμερα ο Στέλιος Κούλογλου με τους «Αταίριαστους» του ΣΚΑΙ.

 Για τα τελευταία ειδικά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως είναι λυπηρό η χώρα να εξάγει βόμβες αντί για προϊόντα, υπηρεσίες, μυαλά ή ιδέες και πως οι κρετίνοι που τις στέλνουν με εγκληματική αφέλεια, πρέπει να σκεφτούν ότι οι βόμβες αυτές τελικά σκάνε στην Αθήνα, υπό την έννοια ότι παρόμοιες κινήσεις δημιουργούν αρνητικό κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

 Αναφορικά στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, ο Στ. Κούλογλου επισήμανε ότι παρότι η Κομισιόν -δια στόματος Μοσκοβισί- εξακολουθεί να στηρίζει την Ελλάδα, ο συσχετισμός των δυνάμεων εξακολουθεί να μην είναι ευνοϊκός για τη χώρα μας που καλείται ήδη να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του ΔΝΤ-Βερολίνου. Λόγω αυτού του κλίματος άλλωστε, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δε βλέπει να δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης στο μέλλον και θεωρεί ότι η υπόθεση αυτή καλό είναι να κλείσει το συντομότερο. «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει σ’ αυτό το δρόμο, δηλαδή να μην παραδώσει την «καυτή πατάτα» στον επόμενο αφελή που θέλει να την παραλάβει, η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει.», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 Ερωτηθείς αν οι εκλογές θα αποτελούσαν λύση, ο Στ. Κούλογλου απάντησε ότι «τις εκλογές στην πραγματικότητα δεν τις θέλει κανένας, ούτε καν ο κ. Μητσοτάκης, που τις ζητά για να συσπειρώσει το κόμμα του». Αναφερόμενος περαιτέρω στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλωστε, υπενθύμισε την ψυχρολουσία που υπέστη πρόσφατα ο τελευταίος, κατά την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ ενώπιον του κ. Σόιμπλε και της κ. Μέρκελ.

 Συνολικά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η Ελλάδα βιώνει έναν εγκλωβισμό που προέκυψε μετά από την είσοδό της στα μνημόνια και για τον οποίο ευθύνεται όλο το πολιτικό σύστημα. «Η χώρα ή πρέπει να συνεχίσει σ’ αυτό το δρόμο του εγκλωβισμού ή να φύγει απ’ το ευρώ, πράγμα που θα κάνει χειρότερα τα πράγματα.», συμπλήρωσε, ενώ τέλος δήλωσε πως ο ίδιος είναι υπέρ κάθε προσπάθειας δημιουργίας διακομματικών συναινέσεων γιατί διαφορετικά η χώρα δεν προχωράει.


(Visited 71 times, 1 visits today)

Read more:
State of mind...
State of mind… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close