Ο Στέλιος Κούλογλου στην έναρξη του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην Κατερίνη

Permalink

Με την παρουσία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας στο γέλιο» Στέλιου Κούλογλου, πραγματοποιήθηκε η έναρξη των προβολών των ταινιών του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στην Κατερίνη.

Οι ταινίες του Φεστιβάλ προβάλλονται στην πόλη μας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης από την Κυριακή 23 Απριλίου έως την Πέμπτη 27 Απριλίου, με ώρα έναρξης της 8.00 μ.μ και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο κ. Κούλογλου μετά το τέλος της προβολής συνομίλησε με τους παρευρισκόμενους για την πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και για τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να σημειωθεί ότι η διοργάνωση άλλαξε το πρόγραμμα προβολής παίζοντας χθες το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου και απόψε το ντοκιμαντέρ του δικού μας Γιώργου Κεραμιδιώτη.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα

 

Απόψε Δευτέρα, 24 Απριλίου, προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κεραμιδιώτη «Που ήμουν, που είμαι, που πάω – Φωνές αμφιθεάτρου», με την παρουσία του σκηνοθέτη και το ντοκιμαντέρ “Σκέφτομαι τα κορίτσια που αγάπησαν” των Γιώργου Μπουγιούκου & Σπύρου Σκάνδαλου.

Αύριο Τρίτη θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Wall Democracy» καθώς και το «Ο διάλογος του Βερολίνου». Οι προβολές γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Εκάβη (1ος όροφος), με ώρα έναρξης της 8.00 μ.μ και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

“Wall Democracy”, Σκηνοθεσία: Βάλια Καρδή & Nεφέλη Κοσκινά

Στην Αθήνα, οι τέχνες του δρόμου και πιο συγκεκριμένα το graffiti, είναι ένα φαινόμενο που δύσκολα περνάει απαρατήρητο μέσα στο αστικό περιβάλλον τα τελευταία χρόνια. Θα μπορούσε άραγε να αντικατοπτρίζει τιςεξουθενωτικές επιπτώσεις μιας οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης; Είναι μια πολιτική και επαναστατική δράση ή όχι; Graffiti και street art, νομιμότητα και παρανομία, τέχνη και βανδαλισμός. Αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την Αθήνα και να ζητήσουμε από 14 καλλιτέχνες (writers, street artists και εικαστικούς),να μας απαντήσουν σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

 

“Ο διάλογος του Βερολίνου”, Σκηνοθεσία: Νίκος Λυγγούρης

Ένα κινηματογραφικό δοκίμιο που αποτελείται από κομμάτια ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας και φιλοσοφικού στοχασμού, με θέμα το πολύπλοκο αλληλεπιδραστικό παιχνίδι μεταξύ των πολιτισμών του ευρωπαϊκού βορρά και νότου που έχει τη μορφή ενός πέρα-δώθε μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας. Ένα ταξίδι μέσα από το λαβύρινθο της νεώτερης ευρωπαϊκής ιστορίας, κατά τη διάρκεια του οποίου εθνογραφία, ιστοριογραφία, πολιτισμός, πολιτική και προσωπικά βιώματα αναμειγνύονται σε καινούργιους συνδυασμούς.

 

Πηγή: e-pieria.gr

 

 


(Visited 41 times, 1 visits today)

Read more:
366426-3_hgetes
Ουκρανία: παιχνίδια πολέμου και υποκρισίας

Μετά από έναν αιώνα σχεδόν, η «διπλωματία των τρένων» εμφανίστηκε ξανά χθες, όταν οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και...

Close