«Panama Papers, ένας χρόνος μετά» στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες

Permalink

Διάσκεψη για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής πραγματοποιεί την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Απριλίου η πολιτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE / NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπό τον τίτλο «Panama Papers, ένας χρόνος μετά: Καταπολεμώντας το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το φορολογικό ντάμπινγκ», η διάσκεψη διοργανώνεται από την ομάδα ευρωβουλευτών της Αριστεράς που συμμετέχουν στην εξεταστική επιτροπή η οποία συγκροτήθηκε για το ζήτημα των Panama Papers στο  Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.  Την ομάδα αποτελούν οι, Στέλιος Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ), Fabio De Masi (Die Linke.), Patrick LeHyaric (PCF), Miguel Urban (Podemos), Matt Carthy (Sinn Fein), Miguel Viegas (PCP), Marina Albiol (Izquierda Unida) και Τάκης Χατζηγεωργίου (ΑΚΕΛ).

Ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις των Panama Papers, η εκδήλωση, στο πλαίσιο της οποίας θα συζητηθεί το διαρκώς αυξανόμενο διεθνές κίνημα κατά των φορολογικών παραδείσων και η χάραξη πολιτικών για τη βελτίωση του, επιδιώκει να εξετάσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί και να διερευνήσει τις μελλοντικές προκλήσεις.

Στην εκδήλωση λαμβάνουν μέρος ακτιβιστές, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και εκπρόσωποι κομμάτων, συνδικάτων και διεθνών ΜΚΟ, μεταξύ των οποίων, ο Γάλλος πληροφοριοδότης δημοσίου συμφέροντος στην υπόθεση HSBC, Hervé Falciani, ο Βρετανός καθηγητής της Πρακτικής στη Διεθνή Πολιτική Οικονομία του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου και διευθυντής του τμήματος Φορολογικών Ερευνών της Μ. Βρετανίας, Richard Murphy και η Susana Ruiz, Σύμβουλος φορολογικής πολιτικής της Oxfam.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση στις 26/4, 15:30 (Ελλάδος)  εδώ και τη συζήτηση στις 27/4, 7:30 (Ελλάδος) εδώ.

 

 


(Visited 132 times, 1 visits today)

Read more:
210770-kouloglou
Συνέντευξη Στ. Κούλογλου: Το Μακεδονικό και η ιστορική ανευθυνότητα της ΝΔ. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και στους δημοσιογράφους Κατερίνα Δούκα και...

Close