Ευρωκοινοβούλιο: Ψηφίστηκε ομόφωνα η γνωμοδότηση Κούλογλου για τη διαφθορά και τα ανθρώπινα δικαιώματα

Παμψηφεί εγκρίθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες γνωμοδότηση του Στέλιου Κούλογλου για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαφθορά.  Απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του κατά τη  εισήγησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής τόνισε ότι η διαφθορά οδηγεί σε κατάχρηση εξουσίας, που με τη σειρά της απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως στις φτωχές χώρες. Στερεί τους πολίτες από το δικαίωμα να γνωρίζουν και να αποφασίζουν, ενώ θέτει υπό διωγμό τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος που αποκαλύπτουν περιστατικά διαφθοράς.

Σημαντικά ζητήματα τα οποία θίγει η γνωμοδότηση είναι η ανάγκη για διαφάνεια, η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, αλλά και η προώθηση πρωτοβουλιών εκ μέρους της ΕΕ -μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαθέτει- για την καταπολέμηση της διαφθοράς στις τρίτες χώρες. Η γνωμοδότηση εγκρίθηκε ομόφωνα  από την Επιτροπή Ανάπτυξης (DEVE), στην οποία ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπρόεδρος, και αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τον Σεπτέμβριο.


(Visited 128 times, 1 visits today)

Read more:
Turquia-llegada-refugiados-bombardeos-Siria_EDIIMA20151021_0774_21
La hipocresía de la UE con los refugiados continúa

"Mienras la UE siga recurriendo a políticas disuasorias que violan los derechos humanos, todo el edificio europeo se verá pronto...

Close