Ερώτηση Κούλογλου προς Κομισιόν για τις πληγείσες περιοχές στο ορυχείο Αμυνταίου

Permalink

Για τη φυσική καταστροφή που έπληξε το ορυχείο Αμυνταίου και προκάλεσε εκτεταμένες  ζημιές τόσο στις εγκαταστάσεις του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας όσο και στη γύρω περιοχή, κατέθεσε ερώτηση ο Στέλιος Κούλογλου.

Σε αυτήν, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την Κομισιόν εάν και σε ποιο βαθμό προτίθεται να παρέμβει μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ) ώστε να βοηθηθούν οι περιοχές που έχουν πληγεί.

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Αποκόλληση τεράστιων εδαφικών μαζών και μετακίνηση τους σε απόσταση τουλάχιστον 40 μέτρων, σημειώθηκε στο ορυχείο Αμυνταίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας την προηγούμενη εβδομάδα. Το φαινόμενο βρισκόταν υπό παρακολούθηση και η λειτουργία του ορυχείου είχε διακοπεί από τις 3 Ιουνίου, ωστόσο οι μάζες που μετατοπίστηκαν ήταν πολύ μεγαλύτερες από το αναμενόμενο, της τάξεως των 80 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές βλάβες ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγίου εξοπλισμού της ΔΕΗ. Το  δημοτικό διαμέρισμα Αναργύρων εκκενώθηκε και παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς προκλήθηκαν ρωγμές σε σπίτια και δρόμους του χωριού, και βλάβες στα δίκτυα ηλεκτροδότησης και ύδρευσης.

Ταυτόχρονα, λόγω και της αναμενόμενης αύξησης στην κατανάλωση ρεύματος κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στην ομαλή παραγωγή ηλεκτρισμού για τις ανάγκες όλης της Ελλάδας.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Αν και πώς προτίθεται να χρησιμοποιήσει το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ) για την άμεση ανακούφιση των πληγεισών περιοχών;


(Visited 38 times, 1 visits today)

Read more:
european_parliament_plenum_entschliessung_ukraine_krise_flickr_0
«Γαλάζιο» μπλόκο στην διαφάνεια στην Ευρωβουλή

Την... προνομιακή σχέση της Ν.Δ. και εν γένει της “ευρω-Δεξιάς” με τα επιχειρηματικά λόμπι, τη διαπλοκή πολιτικών - οικονομικών συμφερόντων...

Close