Στ. Κούλογλου: Ο Σόιμπλε λειτουργεί ως οικονομικός δολοφόνος

Permalink

Για το σημερινό Eurogroup και το κλίμα που επικρατεί για τα πιθανά αποτελέσματά του, την κριτική που δέχεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και τους λόγους πίσω από τις αντιστάσεις του για το ζήτημα του χρέους, μίλησε σήμερα ο Στέλιος Κούλογλου, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στη Γιάννα Παπαδάκου και τον Alpha 98,9.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι, το διεθνές κλίμα που έχει διαμορφωθεί υπέρ της Ελλάδας, ενόψει του Eurogroup, δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο σημερινό κεντρικό θέμα της γαλλικής εφημερίδας Libération, που προτρέπει σε ελάφρυνση του χρέους με τίτλο, «κ. Μακρόν, δώστε το χέρι στον ελληνικό λαό», στη στάση του Die Linke, του κόμματος της γερμανικής αριστεράς, το οποίο, εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας κούρεμα του ελληνικού χρέους και κάλεσε τον κ. Σόιμπλε να πάψει να κρατά όμηρο την Ελλάδα, αλλά και τη σταθερά θετική στάση του Επιτρόπου Μοσκοβισί, που, εξ’ ονόματος της Κομισιόν, μιλά ανοιχτά για τις υποχρεώσεις των δανειστών έναντι της χώρας μας, τώρα που έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Για τη θέση της Γαλλίας, που τελευταία εμφανίζεται να διαδραματίζει πιο δυναμικό ρόλο στη διαμόρφωση των συνθηκών, ο Στ. Κούλογλου σημείωσε πως αυτή προκύπτει από τη διαφορά στάσης μεταξύ Εμμ. Μακρόν και Φ. Ολάντ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο δεύτερος «ήταν πολύ αδύνατος ως διαπραγματευτής για να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι», ενώ, «ο Μακρόν έχει αυτή τη φόρα από τις εκλογές και θέλει να παρουσιάσει μια επιτυχία απέναντι στη Γερμανία, γι’ αυτό πιέζει τα πράγματα περισσότερο. Αυτό είναι ένας θετικός παράγοντας συν το διεθνές κλίμα που έχει αλλάξει υπέρ μας και σε βάρος του Σόιμπλε».

Ειδικά για τις αρνητικές κριτικές που δέχεται ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόσο εντός και εκτός της χώρας του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, επικαλέστηκε πολιτικές και  δημοσιογραφικές πηγές, οι οποίες μιλούν για «έναν κακιασμένο ηλικιωμένο, που έχει πεισματικά κολλήσει σε μία θέση». Έναν «τυρρανίσκο» που, χρησιμοποιώντας τις εκλογές στη χώρα του ως άλλοθι, επιμένει επειδή, βάσει της προτεσταντικής ηθικής του, οι Έλληνες πρέπει να τιμωρηθούν. Αλλά πολύ περισσότερο γιατί είναι ένας «οικονομικός δολοφόνος», που εκμεταλλεύεται μια κρίση, την οποία ο ίδιος προκαλεί, προκειμένου να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα. «Αυτό το βλέπει κανείς από τις προσπάθειες των γερμανικών εταιριών να εξαγοράσουν -έχουν ήδη εξαγοράσει- ελληνικές επιχειρήσεις, δημόσιες κι όχι μόνο, σε φθηνές τιμές λόγω της κρίσης. Η παράταση της κρίσης στην Ελλάδα ευνοεί αυτά τα σχέδια για μπιρ παρά εξαγορές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σκάνδαλο Novartis - Αποκαλύψεις Α. Μαρτίνη

Κληθείς να σχολιάσει εξάλλου, το θέμα των πρόσφατων αποκαλύψεων του πρώην προέδρου του «Ερρίκος Ντυνάν» και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Ανδρέα Μαρτίνη, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, την περίοδο 1997-2014, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε τα ακόλουθα: «Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα γιατί αναδεικνύει όλη αυτή τη σαπίλα, η οποία οδήγησε στην καταβαράθρωση όχι μονάχα του συστήματος υγείας στην Ελλάδα, αλλά και συνολικά της ελληνικής οικονομίας. Ευτυχώς που έχουμε αυτή την εξέλιξη στην υπόθεση Novartis όπου, επειδή παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο -δεν είναι μόνο ο κ. Μαρτίνης και οι Έλληνες πολιτικοί- θα είναι πιο δύσκολο και για τους Έλληνες πολιτικούς που έχουν ευθύνες να τις αποσείσουν και επίσης για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να “το κάνουν γαργάρα”».

 


(Visited 373 times, 1 visits today)

Read more:
admin-ajax
Κούλογλου: Τι θα σήμαινε για την Ελλάδα το Brexit

Δύο ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία για την έξοδο ή όχι της χώρας από την ΕΕ,...

Close