Συνέντευξη Κούλογλου Στο Κόκκινο: Προοδευτική Συμμαχία – αντίβαρο στην άνοδο της δεξιάς στην Ευρώπη

Permalink
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες της Προοδευτικής Συμμαχίας (Progressive Caucus) για ένα αντίβαρο στην άνοδο των δυνάμεων της ακροδεξιάς και δεξιάς στην Ευρώπη. Μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus), είναι μια συσπείρωση ευρωβουλευτών από τις ομάδες της Αριστεράς, των Πρασίνων και των Σοσιαλιστών – από τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουμε ο Δημήτρης Παπαδημούλης κι εγώ – σε μια προσπάθεια να βρούμε κοινά σημεία με αριστερές δυνάμεις που υπάρχουν και μέσα στους πράσινους και τους σοσιαλιστές με στόχο την επεξεργασία κοινών θέσεων και τη δημιουργία ενός πλατύτερου μετώπου. Υπάρχει ανάγκη λόγω της ανόδου της ακροδεξιάς και της δεξιάς στην Ευρώπη να υπάρξει ένα προοδευτικό αντίβαρο».
Ο κ. Κούλογλου αναφέρθηκε στην εκδήλωση με τίτλο «Το σενάριο που λείπει – μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους» που διοργανώνεται αύριο Τετάρτη 21/6 από την Προοδευτική Συμμαχία στην οποία και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει προτάσεις για ένα σχέδιο προοδευτικής αλλαγής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην συγκέντρωση θα μιλήσουν επίσης η πρόεδρος των Πρασίνων Σ. Κέλλερ, ο πρωθυπουργός της Βαλλονίας Πολ Μανιέτ και ο Μπενουά Αμόν, υποψήφιος των σοσιαλιστών στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Θα παρέμβουν ο Τζιάνι Πιτέλα (Πρόεδρος της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών) και η Γκάμπι Τσίμερ (Πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς).
 «Η Γαλλία πάει προς τα δεξιά, συμπλήρωσε ο κ. Κούλογλου με αφορμή τις γαλλικές εκλογές, γεγονός που μας προβληματίζει και γι’ αυτό στην προοδευτική συμμαχία κάνουμε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε έναν αντίθετο πόλο. Η δεξιά και η ακροδεξιά συνεργάζονται και η άνοδος της μίας σε μία χώρα ευνοεί την άνοδο της άλλης σε μία άλλη χώρα. Αντίθετα οι δυνάμεις της αριστεράς και της κεντροαριστεράς δεν έχουν αντίστοιχη συνεννόηση. Ο Κόρμπιν πήγε πολύ καλά στις βρετανικές εκλογές, αλλά αυτό δεν είχε καμία επίδραση π.χ. στους Γάλλους σοσιαλιστές, διότι δεν υπάρχει στενή σχέση ανάμεσα στους Σοσιαλιστές και στους Εργατικούς και αυτό πρέπει να το βελτιώσουμε».
Το ηχητικό της συνέντευξης εδώ.

(Visited 84 times, 1 visits today)

Read more:
KOYLOGLOY
Κούλογλου για διαδηλώσεις στη Γαλλία: Το νομοσχέδιο του Μακρόν είναι βούτυρο στο ψωμί της Λεπέν

Η μεγάλη λαϊκή αντίδραση στη Γαλλία «δεν οφείλεται μόνο στις αλλαγές του Μακρόν αυτές καθαυτές. Το γαλλικό συνταξιοδοτικό σύστημα δε...

Close