Στ. Κούλογλου: Γράμμα-πρόσκληση στον Ντάισελμπλουμ για την εκδήλωση Dijsselbloem Nights

Permalink

Ξεκινά απόψε, με τη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και άλλων καλλιτεχνών, το διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων, «Dijsselbloem Nights: Πολεμώντας τα στερεότυπα», που διοργανώνουν ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες στις Βρυξέλλες. Γιορτή με μουσική και γεύσεις από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, η πρωτοβουλία, που έρχεται ως απάντηση στις δηλώσεις του Ολλανδού ΥΠΟΙΚ και προέδρου του Eurogroup ότι «οι Νότιοι σπαταλούν τα χρήματα τους στις γυναίκες και στα ποτά», πραγματοποιείται στον πολυχώρο Colectivo Garcia Lorca Collectif (Rue des Foulons 47-49, 1000 Bruxelles).

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, που είχε την ιδέα για τις εκδηλώσεις, έχει ήδη απευθύνει πρόσκληση στον ίδιο τον κ. Ντάισελμπλουμ να παρευρεθεί σε αυτές με την ελπίδα, όπως δήλωσε, «να έχει το χιούμορ ν’ ανταποκριθεί στην πρόσκληση». Η επιστολή, την οποία συνυπογράφουν οι ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στη διοργάνωση του διημέρου, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Προς τον υπουργό των Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρο του Εurogroup

Αξιότιμε κύριε Ντάισελμπλουμ,

Έχω την χαρά να σας προσκαλέσω στην πολιτιστική εκδήλωση, «Πολεμώντας τα στερεότυπα με φαγητό, μουσική και πολιτισμό», που διοργανώνεται από ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες και πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες στις 27 και 28 Ιουνίου. Πρόκειται για δύο βραδιές πολιτισμού με μουσική και φαγητό από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Δώσαμε σε αυτές τον τίτλο «Βραδιές Ντάισελμπλουμ», ύστερα από τα σχόλια σας για τον ευρωπαϊκό Νότο. Γνωρίζουμε όμως, ότι, όπως εξηγήσατε, με αυτά δεν επιθυμούσατε να προσβάλετε τους πολίτες της νότιας Ευρώπης και ακόμη, πως δέχεστε επιθέσεις στη χώρα σας από την ακροδεξιά επειδή «χορηγείτε χρήματα στους Έλληνες για να τα ξοδέψουν σε σουβλάκια και σε ούζο». Υποθέτουμε λοιπόν, ότι μάλλον συμφωνείτε μαζί μας, πως η κρίση στο Νότο είναι αποτέλεσμα των συστημικών προβλημάτων της ΕΕ και πως δεν οφείλεται στην τεμπελιά και στον τρόπο που διασκεδάζουν οι Έλληνες, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί κι οι Ιταλοί.

Με την πεποίθηση ότι όλοι οι Δημοκράτες της Ευρώπης πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια σε αυτά τα στερεότυπα, η παρουσία σας για να μοιραστούμε μαζί σας φίνες γεύσεις και καλή μουσική, θα μας έδινε μεγάλη ευχαρίστηση».

Τέλος, σχολιάζοντας στο ραδιοσταθμό του Alpha το περιστατικό με τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, που εξόργισαν προ μηνών τους πολίτες στις χώρες του Νότου, ο Στ. Κούλογλου δήλωσε: «Τις προάλλες κατηγορήθηκε από τους ακροδεξιούς στην ολλανδική βουλή ότι «δίνει λεφτά στους Έλληνες που τα χαλάνε σε σουβλάκια και ούζο». Στην πραγματικότητα, αυτό που έσπειρε, με τις δηλώσεις, τη συμπεριφορά και τη νοοτροπία του, το θερίζει τώρα με την ακροδεξιά».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά:

Τρίτη, 27 Ιουνίου: Ελλάδα-Κύπρος-Πορτογαλία

19.00 Έναρξη
19.30 DJ Skar
20.00 Laikorama
21.00 Ευανθία Ρεμπούτσικα με τους Ηλία Παντελιά, Πάνο Δημητρακόπουλο και Ορέστη Καλαμπαλίκη
22.30 DJ Marisa Matias, ευρωβουλευτής Bloco de Esquerda-GUE/NGL (Πορτογαλία)

Τετάρτη, 28 Ιουνίου: Ιταλία-Ισπανία

19.00 Έναρξη
19.30 Συγκρότημα ιταλικής μουσικής Têtes de Bois
21.30 DJ Estefania Torres, ευρωβουλευτής Podemos-GUE/NGL (Ισπανία)

Facebook Event


(Visited 266 times, 1 visits today)

Read more:
H Ευρώπη έχει πρόβλημα με μια Γερμανίδα

Συνέντευξη Στέλιου Κούλογλου στη δημοσιογράφο Dominika Cosic για την εβδομαδιαία πολωνική εφημερίδα Dziennik Gazeta Prawna

Close