Dijsselbloem Nights: Και του χρόνου!

Permalink

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Dijsselbloem Nights: Πολεμώντας τα Στερεότυπα» που παρουσιάστηκαν ύστερα από πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου από ευρωβουλευτές διαφορετικών πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Οι εκδηλώσεις αυτές είναι προς τιμήν του προέδρου του Eurogroup και ΥΠΟΙΚ της Ολλανδίας, Ντάισελμπλουμ, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είπε, ότι οι Νότιοι έφαγαν τα λεφτά τους στις γυναίκες και τα ποτά», είπε, ο Στέλιος Κούλογλου. «Πρόκειται για ένα στερεότυπο, το οποίο θέλουμε να καταπολεμήσουμε. Οι χώρες του Νότου δε μπορούν να ανακάμψουν εάν η κοινή γνώμη των χωρών του Βορρά πιστεύει ότι έχουν να κάνουν με συνεργάτες διεφθαρμένους και τεμπέληδες. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα πρέπει να δουλέψουμε αποφασιστικά στη γερμανική κοινή γνώμη. Οι Γερμανοί πιστεύουν τώρα ότι μας έχουν δώσει δωρεάν χρήματα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για δάνειο, το οποίο εκπληρώνουμε και μάλιστα τακτικά κι από το οποίο το γερμανικό δημόσιο έχει κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς  και ευρωβουλευτής του Die Linke, Γκάμπι Τσίμερ, εξήγησε πως έδωσε κι εκείνη το παρών σ’ αυτό το διήμερο επειδή ως Γερμανίδα υποστηρίζει κάθε μάχη ενάντια στα στερεότυπα: «Βρισκόμαστε εδώ επειδή θέλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη στους Έλληνες, στους Ισπανούς, στους Ιταλούς φίλους μας». Χαριτολογώντας μάλιστα, ανέφερε: «Βρίσκομαι εδώ για να δείξω στον Ντάισελμπλουμ αλλά και σε εσάς ότι και σ’ εμάς τους Γερμανούς, αρέσει το αλκοόλ. Μας αρέσει να πίνουμε μπύρα!».

Η Μαρίζα Ματίας, η Πορτογαλίδα ευρωβουλευτής (GUE/NGL-Bloco de Esquerda), συνόψισε το στόχο της εκδήλωσης επισημαίνοντας ότι, «Είμαστε εδώ γιατί όλοι μας αγωνιζόμαστε για μια ΕΕ πιο δίκαιη και πιο ενδιαφέρουσα, μια ΕΕ άλλη απ’ αυτή που έχουμε τώρα».

«Ευχαριστούμε τον κ. Ντάισελμπλουμ που μας έδωσε αυτήν την ιδέα», είπε τέλος, ο Ιταλός ευρωβουλευτής Κούρτσιο Μαλτέζε (GUE/NGL-«L’altra Europa con Tsipras»), ο οποίος δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει πως, «δυστυχώς, στην Ιταλία χρησιμοποιήσαμε αυτά τα χρήματα για να σώσουμε τις τράπεζες κι όχι για κρασί και γυναίκες».

Σε συνέχεια της επιτυχίας που σημείωσε το διήμερο άλλωστε, οι ευρωβουλευτές που συμμετείχαν, σκέφτηκαν να διοργανώνουν κάθε χρόνο μια γιορτή για να παρουσιάζουν και να προωθούν τον πολιτισμό του ευρωπαϊκού Νότου μέσα από τις κουζίνες και τις μουσικές των χωρών του.

Βίντεο και φωτογραφίες από τον Β. Κατσαρδή


(Visited 104 times, 1 visits today)

Read more:
σύριζα-συριζακι
Θα πείτε τον ΣΥΡΙΖΑ, Συριζάκι – Άρθρο Στέλιου Κούλογλου στο TVXS

H στήλη που εγκαινιάζω σήμερα θα επαναλαμβάνεται στην αρχή κάθε εβδομάδας. Ο τίτλος της προέρχεται από τη γνωστή παροιμιώδη έκφραση...

Close