Ρεπορτάζ γαλλικού ραδιοφώνου για συνέντευξη Κούλογλου σε μαθητές δημοτικού

Permalink

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέλιος Κούλογλου στο παιδικό ραδιόφωνο Shilik’quoi αναφέρεται το ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το γαλλικό ραδιόφωνο ΜΝΕ του Στρασβούργου.

Το παιδικό ραδιόφωνο Shilik’quoi αποτελεί δράση του «Σπιτιού του Νεαρού Πολίτη», το οποίο αποτελεί ένα πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σλιλτιγκχάιμ, μιας μικρής πόλης έξω από το Στρασβούργο, όπου η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη του λόγου των νέων και της συμμετοχής τους στα κοινά. Στο πλαίσιο αυτό, δώδεκα παιδιά κάνουν ραδιόφωνο, δημιουργώντας εκπομπές που βγαίνουν στον αέρα του ανεξάρτητου νεανικού ραδιοφωνικού σταθμού, MNΕ, του Στρασβούργου.

Συνομιλώντας με τα παιδιά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην ερώτηση, τι θα συμβούλευε τους νέους Ευρωπαίους προκειμένου να καλυτερέψουν την ΕΕ:   «Πρέπει να είστε ανοιχτοί στον κόσμο, στους ανθρώπους που έρχονται από άλλες χώρες κυνηγημένοι από τον πόλεμο ή την εξαθλίωση και τη φτώχεια. Πρέπει επίσης να είστε δημοκράτες, δηλαδή να μάθετε να αποδέχεστε την άποψη του άλλου που δεν συμφωνεί απαραίτητα με τη δική σας. Και βέβαια, πρέπει να δώσετε σημασία στη γνώση και να μάθετε γλώσσες, ιστορία, πολιτισμό. Να έχετε κριτικό πνεύμα και να μην πιστεύετε ποτέ κάτι με την πρώτη. Πρέπει πρώτα να ακούτε σοβαρά, έπειτα να σκέπτεστε και να κρίνετε αν αυτό που ακούτε είναι ειλικρινές και μετά να σχηματίζετε την προσωπική σας γνώμη. Πρέπει να γίνετε ενεργοί πολίτες. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είστε ενημερωμένοι ώστε να παίρνετε τις σωστές αποφάσεις για τη ζωή σας».

 

 


(Visited 41 times, 1 visits today)

Read more:
42054205514_e6a5ea287e_k
Κούλογλου: H ερευνητική δημοσιογραφία είναι ανθυγιεινό επάγγελμα

«Η ερευνητική δημοσιογραφία φαίνεται να είναι το πιο ανθυγιεινό επάγγελμα», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha...

Close