Στ. Κούλογλου: Όπου η κεντροαριστερά στράφηκε προς την Δεξιά πασοκοποιήθηκε

Permalink

«Σε καμία περίπτωση δεν έχει ξεπεραστεί η διάκριση μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου και συμπλήρωσε, μιλώντας στα Παραπολιτικά FM και στον Ανδρέα Παπαδόπουλο, πως τα παραδείγματα σε όλο τον κόσμο το επιβεβαιώνουν.

«Δείτε τι συνέβη στις ΗΠΑ με την επικράτηση των δεξιών και του Τράμπ, που ασφαλώς δεν είναι ίδιος με τον Ομπάμα. Στην Γερμανία εάν επικρατούσαν οι σοσιαλδημοκράτες θεωρώ πως θα είχαμε μια καλύτερη Ευρώπη, από ότι με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε. Στην Ελλάδα, ένα σοβαρό και ξεκάθαρο κεντροαριστερό κόμμα θα ήταν χρήσιμο τόσο για την χώρα όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συνεργαστεί μαζί του».

«Ο δρόμος πρέπει να είναι πάντα ανοιχτός για συνεργασίες ειδικά αυτή την περίοδο. Κανένα κόμμα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνο του με τα προβλήματα που υπάρχουν και εδώ και διεθνώς. Στην Πορτογαλία, που πάει καλά, συνεργάζονται στη κυβέρνηση οι σοσιαλιστές με την αριστερά. Ακόμη και το κομουνιστικό κόμμα συμμετείχε!»

«Διεθνώς η σοσιαλδημοκρατία κάνει πια μια στροφή προς τα αριστερά αφού κατάλαβε πως οι συμμαχίες με την δεξιά και οι συγκυβερνήσεις είναι καταστροφικές για την ίδια. Αυτό γιατί σε όλες τις περιπτώσεις ακολουθήθηκαν δεξιές πολιτικές και οι πολίτες, όπως και οι καταναλωτές, προτιμούν το αυθεντικό προϊόν από τις απομιμήσεις. Επομένως επέλεξαν την δεξιά. Έτσι, στην Ισπανία, την Πορτογαλία ή ακόμη και την Γερμανία υπάρχει μια τέτοια στροφή. Όπου εφαρμόστηκαν δεξιές πολιτικές πολιτικές υπήρξε πασοκοποίηση των σοσιαλιστικών κομμάτων. Το γαλλικό για παράδειγμα σοσιαλιστικό κόμμα, με ιστορία πολύ μεγαλύτερη του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση αυτή την στιγμή».

Όσον αφορά, βέβαια, στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ρέπουν προς την Νέα Δημοκρατία, ο Στ. Κούλογλου τους προέτρεψε να «πάνε λοιπόν στην ΝΔ και ας αφήσουν τους υπόλοιπους ελεύθερους να συζητήσουν σοβαρά για την επιστροφή στις ρίζες της σοσιαλδημοκρατίας».


(Visited 103 times, 1 visits today)

Read more:
275926-20221081
Επιστολές ευρωβουλευτών σε Μεξικό και ΗΠΑ για την ανθρωπιστική κρίση στην Ονδούρα και το καραβάνι των μεταναστών

Οι ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Στέλιος Κούλογλου, Miguel Urbán Crespo, Xabier Benito Ziluaga, Tania González Peñas, Lola Sánchez Caldentey και...

Close