Κούλογλου: Η Ε.Ε. δεν θέλει να πάρει θέση για τη βία στην Καταλονία

Permalink

Για το δημοψήφισμα της Καταλονίας από τη Βαρκελώνη όπου βρίσκεται, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε ότι δεν πρόκειται για ένα κανονικό δημοψήφισμα, καθώς γίνεται σε έκτακτες συνθήκες με την κυβέρνηση Ραχόι να προσπαθεί εδώ και μέρες να αποτρέψει τη διεξαγωγή του.

«Την ένταση ξεκίνησε η κυβέρνηση της Μαδρίτης και η ίδια θα μπορούσε να τη διευθετήσει. Ο Ραχόι πλέον είναι πολύ δύσκολο να κάνει πίσω στο θέμα της Καταλονίας» τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Ο ίδιος κληθείς να σχολιάσει τη σιωπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη βίαιη καταστολή, εξήγησε πως «δεν θέλει να πάρει θέση η ΕΕ γιατί τότε θα πρέπει να καταδικάσει τα έκτροπα και όσα έχει κάνει η ισπανική κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες, όπως συλλήψεις, κατέβασμα ιστοσελίδων, κατασχέσεις καλπών και ψηφοδελτίων».

«Σίγουρα μία αιτία της σιωπής της ΕΕ είναι πως υπάρχουν κι άλλες χώρες που θα επιδίωκαν την απόσχιση από τα εθνικά τους κράτη. Αυτό φοβάται η Ένωση. Αλλά το πρόβλημα ξεκινά από τον Ραχόι» πρόσθεσε.

Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν εκκλήσεις από την Καταλονία, όπως της δημάρχου της Βαρκελώνης, για παρέμβαση από την ΕΕ, αλλά οι μετριοπαθείς φωνές δεν ακούγονται σε αυτό το πολεμικό κλίμα.

«Υπάρχουν πολιτικά συμφέροντα και από τις δύο πλευρές για την ανεξαρτησία της Καταλονίας» κατέληξε ο Στέλιος Κούλογλου.

 


(Visited 79 times, 1 visits today)

Read more:
Το «Ολοκαύτωμα της Μνήμης» του Σ. Κούλογλου στο ευρωκοινοβούλιο

Ισχυρό μήνυμα ενάντια στο φασισμό δόθηκε σήμερα το πρωί κατά τη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωτοβουλία του...

Close