Κούλογλου: Να μιλήσουμε σοβαρά για την κάνναβη

Permalink

«Πρέπει επιτέλους να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση για την κάνναβη στην Ελλάδα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη. «Οι συνθήκες στη χώρα δεν είναι ώριμες για την ψυχαγωγική κάνναβη, και η ενασχόληση με αυτή θα μας απομάκρυνε από το πραγματικό διακύβευμα, που είναι η ιατρική κάνναβη. Όμως δεν γίνεται να πηγαίνει στην φυλακή ένας έφηβος για ένα τσιγάρο», συμπλήρωσε.

«Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Θέλοντας ή μη, η χρήση της ψυχαγωγικής κάνναβης γίνεται εκτεταμένα από την νεολαία. Το θέμα είναι αν σαν κοινωνία θα επιτρέψουμε στους εμπόρους να συνδιαλλάσσονται με τα παιδιά», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μια εκστρατεία ενημέρωσης των νέων ότι η λύση δεν κρύβεται στα ναρκωτικά.

«Η καλλιέργεια της ιατρικής κάνναβης είναι πλέον μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά, με ενδιαφέρον για επενδύσεις, που ανοίγει θέσεις εργασίας», παρατήρησε ο Στ. Κούλογλου.

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής ερωτηθείς για την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και την πιθανότητα αγοράς εξοπλισμών, τόνισε πως «το θέμα δεν είναι αν θα αγοράσουμε ή από ποιον. Το ζήτημα είναι να σταματήσουμε να αγοράζουμε όπλα και να αξιοποιήσουμε τα χρήματα αυτά για κάτι χρήσιμο».

Δήλωσε ακόμη ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς δεν άφησε αναξιοποίητη τη αλλαγή της διεθνούς εικόνας της χώρας προς το καλύτερο. «Δεν πρέπει να μειώνουμε κάνοντας μικροπολιτική τέτοια γεγονότα. Αντιθέτως πρέπει να τα εκμεταλλευόμαστε και να κάνουμε δουλειά», είπε ο Στέλιος Κούλογλου.

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:


(Visited 260 times, 1 visits today)

Read more:
29481713794_520f5459fa_z
Ερώτηση Κούλογλου σε Κομισιόν: Για πόσο θα επιτρέπετε στη Ryanair να καταπατά τα δικαιώματα εργαζομένων και επιβατών

Πρόσφατα, η Ryanair ανακοίνωσε την ακύρωση 2100 πτήσεων, ενώ αυτή την εβδομάδα προσέθεσε στις ακυρωμένες πτήσεις επιπλέον 18.000 που θα...

Close