Κούλογλου: Ο Αυγενάκης δεν είναι χρυσός

Permalink

«Η Νέα Δημοκρατία με την ακροδεξιά κατεύθυνση που ακολουθεί, εξαιτίας του Άδωνι Γεωργιάδη, έχει πιάσει ‘ταβάνι’», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, σχετικά με τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra Channel. «Σε αυτό το αποτέλεσμα έχει συμβάλει και η υπόθεση του γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη, που φάνηκε ότι συνομιλούσε με λαθρέμπορους και κακοποιούς. Η σιωπή είναι χρυσός. Όμως ο κ. Αυγενάκης δεν είναι και καλά θα κάνει η Νέα Δημοκρατία να πάρει θέση», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής.

Όπως ανέλυσε ο Στέλιος Κούλογλου, η Νέα Δημοκρατία έχει επίσης εγκλωβιστεί σε μια στείρα αντιπολίτευση χωρίς ευρωπαϊκό χαρακτήρα, ζητώντας διαρκώς εκλογές. Σύμφωνα με την εκτίμησή του, αυτά τα δεδομένα δίνουν περιθώριο ανάκαμψης στην κυβέρνηση, η οποία «θα αποκτήσει άνεση κινήσεων μετά τις εξελίξεις στην οικονομία στις αρχές του επόμενου χρόνου».

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου μεταφέροντας το κλίμα από τις Βρυξέλλες, εξήγησε πως «ο Σόιμπλε και ο Τόμσεν απομακρύνονται πλέον από το κέντρο των αποφάσεων. Επίσης, τον Ιανουάριο θα γνωρίζουμε εάν το ΔΝΤ θα παραμείνει ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα. Στην πρώτη περίπτωση, αυτό θα γίνει με προϋπόθεση την ελάφρυνση του χρέους. Στην δεύτερη περίπτωση, μαζί του φεύγουν και τα προκαταβολικά μέτρα για το 2019-2020 που είχε ζητήσει το Ταμείο. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση αποκτά την ευχέρεια να προβεί σε ελάφρυνση των κοινωνικών στρωμάτων που αυτή την στιγμή πλήττονται από την λιτότητα και δυσφορούν».

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:

Παράλληλα ο Στέλιος Κούλογλου αναφέρθηκε και στις ΗΠΑ, όπου το αμερικανικό σύστημα των ΜΜΕ και του Δημοκρατικού Κόμματος προσπαθεί να αποδώσει την νίκη του Τράμπ σε ρωσική παρέμβαση. «Όπως φάνηκε οι συνεργάτες του Τράμπ είχαν επαφές με τους Ρώσους, όμως δεν οφείλεται η νίκη του εκεί. Το σύστημα προσπαθεί να τον χτυπήσει γιατί δεν παίζει με τους όρους του, χωρίς βέβαια να κάνει και τίποτα ριζοσπαστικό», είπε ο Στέλιος Κούλογλου παρατηρώντας ότι «οι ΗΠΑ έχουν παρέμβει σε 93 εκλογές άλλων χωρών από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, είτε με αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος, είτε με ανοιχτά πραξικοπήματα».

Στο νέο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου «Μαρτυρίες από την Δικτατορία και την Αντίσταση» (εκδ. Εστία) υπάρχει η μαρτυρία ενός Αμερικανού διπλωμάτη που αποκαλύπτει ότι είχε υπάρξει σχέδιο χρηματοδότησης υποψηφίων της ΕΡΕ στις εκλογές του 1967 ώστε να εμποδίσουν την νίκη της ριζοσπαστικής τότε Ένωσης Κέντρου. Σύμφωνα με την μαρτυρία, αυτή η χρηματοδότηση δεν έγινε ποτέ βέβαια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την επόμενη εβδομάδα στις 8 Νοεμβρίου πραγματοποιείται μια μεγάλη εκδήλωση στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με θέμα τον ένα χρόνο του Ντόναλντ Τράμπ στον Λευκό Οίκο. Στην εκδήλωση, που συνδιοργανώνουν ομαδικά πολλοί ευρωβουλευτές της Αριστεράς, έχουν προσκληθεί σημαντικά πρόσωπα και από τις ΗΠΑ, ανάμεσα στους οποίους και ο whistleblower και πρώην πράκτορας της CIA, Τζον Κυριακού.


(Visited 253 times, 1 visits today)

Read more:
image
Εκδήλωση Στέλιου Κούλογλου με τους Udi Aloni – Rasha Nahas / Πρέπει να αψηφίσουμε τη λογοκρισία και να μιλήσουμε για την Παλαιστίνη

Στον κατάμεστο χώρο του ΕΝΕΚΕΝ στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Παρασκευής, ακούστηκε ηχηρά το αίτημα «Να σταματήσει τώρα η σφαγή στη...

Close