Κούλογλου: Στην φοροδιαφυγή δεν χωρά «αυτορρύθμιση». Χρειάζεται αλλαγή της νομοθεσίας

Permalink

«Τα χρήματα που καταλήγουν στις offshore και τους φορολογικούς παραδείσους, προέρχεται από διάφορες πηγές. Μπορεί να είναι από ναρκωτικά, εμπόριο όπλων και τρομοκρατία μέχρι φοροδιαφυγή», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ραδιοσταθμό στο Κόκκινο 105,5FM, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στους διεθνείς κανονισμούς ώστε να φορολογούνται τα εισοδήματα στις χώρες όπου επίσημα δραστηριοποιούνται ιδιώτες και εταιρείες.

Όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις των Paradise Papers, το ύψος των χρημάτων που βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους έχοντας ξεφύγει από τις οικονομικές αρχές δεκάδων κρατών ανέρχεται σε οκτώ τρισεκατομμύρια δολάρια. Την στιγμή που μέρος των χρημάτων αυτών δεν έχει προέλθει από εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά πρόκειται απλώς για περιπτώσεις φοροδιαφυγής, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε ότι τίθενται σοβαρά ζητήματα ηθικής που πιέζουν για αλλαγή στην νομοθεσία.

Όμως τέτοιες αλλαγές επιχειρήθηκε να εμποδιστούν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία, κατά την σχετική ψηφοφορία στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Panama Papers. «Ψηφίζαμε επί πέντε ώρες, γιατί την τελευταία στιγμή το ΕΛΚ έδωσε μάχη με νύχια και με δόντια ώστε να μην περάσουν ριζοσπαστικές διατάξεις εις βάρος των τραπεζών που παρανομούν ή υπέρ της προστασίας των whistleblowers. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ήθελε να επέλθει ‘αυτορρύθμιση’. Στην φοροδιαφυγή όμως δεν χωρά ‘αυτορρύθμιση’», εξήγησε ο Στέλιος Κούλογλου.

Σημειώνεται πως αύριο Τρίτη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ευρωβουλευτής διοργανώνει μια μεγάλη εκδήλωση για την φοροδιαφυγή στον χώρο του αθλητισμού. Υπενθυμίζεται ότι τόσο από τα Panama Papers, όσο και από τα Paradise Papers, προέκυψαν κραυγαλέες αποκαλύψεις για κορυφαίους αθλητές και μεγάλες ομάδες. Στην εκδήλωση που θα αναζητήσει τρόπους αντιμετώπισης αυτών των κακών πρακτικών, που αμαυρώνουν τις αξίες του αθλητισμού σε Ελλάδα και Ευρώπη, ανάμεσα σε άλλους θα μιλήσουν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Κώστας Κατσουράνης.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

 


(Visited 86 times, 1 visits today)

Read more:
547717266_1280
Κούλογλου στην ισπανική tv: Ποδέμος και Ενωμένη Αριστερά κάνουν εξαιρετική δουλειά

Μιλώντας στην ισπανική τηλεόραση Εl Punt Avui Televisi στην εκπομπή Via Europa και στη δημοσιογράφο Laura Casanova για τις πρόσφατες...

Close