Ημερίδα «Ψευδείς Ειδήσεις: Φαινόμενο Χειραγώγησης στο Σύγχρονο Κόσμο» στην Λευκωσία

Permalink

Ημερίδα για τις ψευδείς ειδήσεις με τίτλο «Ψευδείς Ειδήσεις: Φαινόμενο Χειραγώγησης στο Σύγχρονο Κόσμο» διοργανώνεται στην Λευκωσία την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, από το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Ένωση Συντακτών Κύπρου, την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου – Cyprus Radiotelevision Authority και την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Δυστυχώς, το φαινόμενο των Fake News εξαπλώνεται και στην Κύπρο, προσλαμβάνοντας ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις. Ψευδείς ή παραπλανητικές ειδήσεις διαχέονται παντού σε έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα. Η διαχείριση, η αντιμετώπιση και η ανάσχεση των Fake News, ως ενός επικίνδυνου φαινομένου, διαβρωτικού για τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό, είναι έργο και καθήκον με το οποίο επιφορτίζονται πολλοί, πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι λειτουργοί των ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» (αίθουσα Jean Monnet) μεταξύ των ωρών 10:00-12:30. Στο Πάνελ θα συμμετέχουν ο Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλογλου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας κ. Γιώργος Παυλίδης και ο εμπειρογνώμονας κ. Γιώργος Οικονομίδης.

Θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά και Αγγλικά.

 


(Visited 83 times, 1 visits today)

Read more:
reporter_ltnd4c
Ευρωβουλευτές προς Κομισιόν: Εμπλέκονται υπουργοί στην δολοφονία της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια

Ευρωβουλευτές από διαφορετικές πολιτικές ομάδες με επιστολή τους στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Φράνς Τίμερμανς, ζητούν να ελεγχθεί ο ρόλος του...

Close