Ημερίδα «Ψευδείς Ειδήσεις: Φαινόμενο Χειραγώγησης στο Σύγχρονο Κόσμο» στην Λευκωσία

Permalink

Ημερίδα για τις ψευδείς ειδήσεις με τίτλο «Ψευδείς Ειδήσεις: Φαινόμενο Χειραγώγησης στο Σύγχρονο Κόσμο» διοργανώνεται στην Λευκωσία την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, από το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, την Ένωση Συντακτών Κύπρου, την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου – Cyprus Radiotelevision Authority και την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Δυστυχώς, το φαινόμενο των Fake News εξαπλώνεται και στην Κύπρο, προσλαμβάνοντας ολοένα και πιο ανησυχητικές διαστάσεις. Ψευδείς ή παραπλανητικές ειδήσεις διαχέονται παντού σε έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά μέσα. Η διαχείριση, η αντιμετώπιση και η ανάσχεση των Fake News, ως ενός επικίνδυνου φαινομένου, διαβρωτικού για τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό, είναι έργο και καθήκον με το οποίο επιφορτίζονται πολλοί, πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι λειτουργοί των ΜΜΕ, οι δημοσιογράφοι.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο «ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ» (αίθουσα Jean Monnet) μεταξύ των ωρών 10:00-12:30. Στο Πάνελ θα συμμετέχουν ο Ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κούλογλου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας κ. Γιώργος Παυλίδης και ο εμπειρογνώμονας κ. Γιώργος Οικονομίδης.

Θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά και Αγγλικά.

 


(Visited 69 times, 1 visits today)

Read more:
37327423464_cef488df18_z
Κούλογλου: Γιατί η ΝΔ δεν ψήφισε για το εμπάργκο πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία

Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το κάλεσμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής...

Close