Κούλογλου για σκάνδαλο Novartis: Οι απειλές και τα σπασμένα αυτοκίνητα

Permalink

Κανένα παραλληλισμό με το «βρώμικο ‘89» δεν διαπιστώνει στο σκάνδαλο Novartis ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, απορρίπτοντας τους σχετικούς σχολιασμούς της αντιπολίτευσης, αλλά αντιθέτως «οι απειλές σε βάρος της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς, οι απειλές κατά των μαρτύρων ή το σπάσιμο των αυτοκινήτων ενός μαρτύρα δημοσίου συμφέροντος και μιας ρεπόρτερ που γνωρίζει καλά την υπόθεση, θυμίζουν τις απειλές που δέχονταν οι ανακριτές Δελαπόρτας και Σαρτζετάκης, που ερευνούσαν την δολοφονία του Λαμπράκη στην Θεσσαλονίκη από το παρακράτος το 1963».

Σε συνεντεύξεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Αθηναϊκού Πρακτορείου, του ΣΚΑΙ, του Alpha και του Κόκκινου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι απειλές αυτές καταδεικνύουν την αναγκαιότητα να θεσπιστεί ο νόμος για την προστασία των whistleblowers, και πως οι μέχρι στιγμής αποκαλύψεις αποδεικνύουν ότι η Novartis «εδραίωσε την θέση της στην ελληνική οικονομία χάρη στις σχέσεις της με τους πολιτικούς. Εάν δόθηκαν και χρήματα, δεν το ξέρουμε και δεν είμαστε ανακριτές. Αυτό θα το δείξει η έρευνα. Όμως δεν θα είχαμε αυτή την συζήτηση σήμερα εάν ο ανακριτής μπορούσε να κάνει την δουλειά του σωστά. Τώρα, όμως, με αυτό τον επαίσχυντο νόμο περί ευθύνης υπουργών, όπου ο ανακριτής αντί να προχωρήσει στην έρευνα πρέπει να στείλει την δικογραφία στην Βουλή κάθε φορά που συναντήσει ένα πολιτικό πρόσωπο, βλέπουμε το πολιτικό σύστημα να δέχεται χτυπήματα».

 

Σε ό,τι αφορά τον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά, που ζήτησε να υπαχθεί ως προστατευόμενος μάρτυρας στο FBI για την υπόθεση της Novartis, o Στ. Κούλογλου είπε: «Παραδέχθηκε ότι ήθελε να καταθέσει ως επιβεβαιωτικός μάρτυρας. Εγώ επιμένω στην πληροφορία που είχα, υπάρχει άλλωστε και μέσα στη δικογραφία. Το ουσιαστικό θέμα είναι ότι ο κ. Σαλμάς παραδέχεται -ανεξάρτητα αν λέει ότι δεν διαπραγματεύτηκε αν θα είναι προστατευόμενος μάρτυρας ή αν θα είναι μάρτυρας απλώς- ότι αυτό έγινε το 2015, που δείχνει ότι το σκάνδαλο και η διερεύνησή του έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό, γεγονός που καταρρίπτει τη θεωρία της αντιπολίτευσης -ιδίως της ΝΔ- ότι όλο αυτό είναι μία σκευωρία που στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Αποδεικνύεται πλέον», συνέχισε ο ευρωβουλευτής, «ότι εδώ οι βασικοί γνώστες της κατάστασης έχουν κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό τις κινήσεις τους και μεταξύ αυτών ήταν και ο κ. Σαλμάς. Η αξιωματική αντιπολίτευση που έκανε πως ξαφνικά έπεσε από τα σύννεφα, γιατί ήλθε ένα σκάνδαλο από τον ουρανό, το οποίο έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πραγματικότητα έχει κάνει κινήσεις, έχει πιέσει ανθρώπους που ερευνούσαν αυτό το ζήτημα στην Ελλάδα».

«Έχουν ασκηθεί πιέσεις ήδη από το καλοκαίρι του 2017, όταν φαινόταν πλέον ότι αρχίζει και δημιουργείται και στην Ελλάδα ένα κατάλληλο ανακριτικό υλικό, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτά τα συμπεράσματα. Υπήρξαν πιέσεις και εκφοβισμοί ότι «αν έλθουμε εμείς στην εξουσία κ.λπ.», σε μια περίοδο μάλιστα που εμφανιζόταν κι η ΝΔ να υπερέχει πολύ στις δημοσκοπήσεις, και με αυτόν τον αέρα ασκήθηκαν πιέσεις σε ανθρώπους που ερευνούσαν το θέμα στην Ελλάδα, να μην προχωρήσουν», εξήγησε ο Στ. Κούλογλου.

Τέλος, αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου σχολίασε πως «είναι για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία. Ο Ερντογάν έχει χάσει τον έλεγχο και συμπεριφέρεται σαν τον νταή της γειτονιάς, εισβάλλοντας στην Συρία, φυλακίζοντας όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη, και ονειροπολώντας την οθωμανική αυτοκρατορία». «Η μέθοδός του είναι η δημιουργία μιας κρίσης για την αντιμετώπιση μιας άλλης, οι οποίες βέβαια έχουν αποδέκτες τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό της χώρας, καθώς πρόκειται για ένα κλυδωνιζόμενο καθεστώς, που φοβάται τους ανθρώπους του. Μακάρι να είχαμε γείτονα την Δανία! Έχουμε την Τουρκία, όμως, και πρέπει να πορευτούμε έτσι», προσέθεσε.


(Visited 38 times, 1 visits today)

Read more:
DeTGzY8W4AAHMB1
Κούλογλου στην τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας: Το βέτο Μακρόν υπονομεύει την πολιτική σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων

Την πεποίθηση ότι με ηρεμία και διπλωματικούς χειρισμούς, η Βόρεια Μακεδονία θα λάβει τον ερχόμενο Μάιο, το πράσινο φως για...

Close