Κούλογλου: Το σύστημα θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να συνεχιστεί η διαφθορά

Permalink

«Το σύστημα παίζει τα ρέστα του και προσπαθεί να βρει πράγματα για να στρέψει την προσοχή μακριά από όσα έχουν σημασία.. Μια μερίδα του Τύπου προσπαθεί να δείξει μέσα σε αυτό το πλαίσιο ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, αλλά γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την πάταξη της διαφθοράς. Το κύκλωμα της διαφθοράς παρά τα εμπόδια, θα χτυπηθεί», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του Alpha και του «Κόκκινου».

«Στην υπόθεση Novartis εγείρονται πλέον σημαντικά ερωτήματα καθώς πολυτελή οχήματα αναφλέγονται σκοτώνοντας τους επιβάτες τους. Ίσως είναι αυτά τα σύγχρονα τρίκυκλα», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι οι απειλές και οι επιθέσεις εις βάρος εισαγγελέων και μαρτύρων είναι άνευ προηγουμένου. «Μόνο το 1963 είχαμε δει απειλές κατά των Δελαπόρτα και Σαρτζετάκη, που ερευνούσαν την υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη από το παρακράτος στην Θεσσαλονίκη», είπε.

Οι πρακτικές αυτές, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «μια προσπάθεια να ξεφύγουν οι ένοχοι για ακόμη μια φορά και να μην πληρώσουν την ζημιά που έχουν κάνει στον ελληνικό λαό. Φυσικά δεν αναφέρομαι αναγκαστικά στα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται με βάση τις καταθέσεις, αλλά σε όλο το σύστημα που δεν θέλει να χτυπηθεί η διαφθορά».

Ο Στ. Κούλογλου τόνισε ακόμη πως συμβαίνουν υπόγειες διαδικασίες προκειμένου να χάσει η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς αυτή την υπόθεση και να παραπεμφθεί αυτή σε ένα άλλο συμβούλιο που θα καθυστερήσει την έρευνα. «Όμως για να συμβεί αυτό, θα πρέπει πρώτα να απαγγείλει κατηγορίες η εισαγγελέας, συνεπώς θα είναι ήδη αργά», σχολίασε.

Όμως στην Ελλάδα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών «εμποδίζει τους εισαγγελείς και τους ανακριτές από το να κάνουν την δουλειά τους σωστά. Μόλις πέσουν πάνω στο όνομα ενός πολιτικού πρέπει να σταματήσουν και να στείλουν την έρευνα στην Βουλή. Στο Ισραήλ, όμως, πρόσφατα οι αρχές απήγγειλαν κατηγορίες για διαφθορά εις βάρος του Νετανιάχου. Κανείς δεν μίλησε για σκευωρίες ή διχασμό».

Για την διευκόλυνση της έρευνας, βέβαια, στο σκάνδαλο Novartis, «θα χρειαστεί να ανοίξουν ενδεχομένως και κάποιοι λογαριασμοί στην Ελβετία. Υπάρχουν αιτήματα των ελληνικών δικαστικών αρχών για λογαριασμούς στην Ελβετία, που καθυστερούν να γίνουν αποδεκτά, όπως στην περίπτωση Παπαντωνίου». Όπως σημείωσε, όμως, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου, «ο Ελβετός σοσιαλιστής βουλευτής, Carlo Sommaruga ζήτησε τις ερωτήσεις που κατέθεσα αναφορικά με το σκάνδαλο στις Κομισιόν και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και κατέθεσε και εκείνος ερώτηση προς το ελβετικό Ομοσπονδιακό Συμβούλιο. Με την ερώτηση αυτή ασκείται μια ακόμη πίεση προς τις ελβετικές αρχές να συνδράμουν στο έργο των ελληνικών, δεδομένου ότι η Novartis, μια πολυεθνική με έδρα την Ελβετία, έχει προκαλέσει ζημίες στο ελληνικό Δημόσιο».


(Visited 47 times, 1 visits today)

Read more:
Η διαστρέβλωση...
Η διαστρέβλωση…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close