Κούλογλου από την Κόκκινη Πλατεία: Ο Πούτιν πρέπει να προχωρήσει στον εκδημοκρατισμό της Ρωσίας

Permalink

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε την επανεκλογή του Βλάντιμιρ Πούτιν ως Προέδρου της Ρωσίας, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο RT από την Μόσχα όπου βρέθηκε ως εκλογικός παρατηρητής. «Ο Πούτιν έχει καταφέρει να εκσυγχρονίσει τις μεγάλες πόλεις και να σταθεροποιήσει την Ρωσία μετά από μια πολύ δύσκολη περίοδο. Τώρα περιμένουμε από εκείνον να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών και να προχωρήσει σε κινήσεις εκδημοκρατισμού της χώρας», συμπλήρωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τα πρώτα αποτελέσματα να δίνουν στον Βλάντιμιρ Πούτιν περισσότερο από 70%, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πως «από ό,τι φαίνεται πέτυχε τον στόχο του. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και μάλλον θα πάρει περισσότερο από 70%. Όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει να περιμένουμε και τα αποτελέσματα από τις επαρχιακές περιοχές».

Αναφορικά με την διαδικασία των εκλογών, δήλωσε πως – τουλάχιστον στην Μόσχα – «όλα πήγαν καλά». «Υπήρξαν κάποιες αναφορές για παρατυπίες σε ορισμένα εκλογικά κέντρα, όμως ερευνούνται και θα δούμε τι συνέβη», είπε σχετικά με την περίπτωση ενός εκλογικού κέντρου όπου καταγγέλθηκε πως παραβιάστηκε η κάλπη. Όμως, όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής, ο κύριος αντίπαλος του Πούτιν ήταν ο Αλεξέι Ναβάλνι, που του αφαιρέθηκε το δικαίωμα να κατέβει στις εκλογές εξαιτίας της εμπλοκής του σε μια ποινική υπόθεση, την υπόθεση Κιρόβλες, την οποία ο ίδιος αμφισβητεί. «Έπρεπε να του είχε επιτραπεί η συμμετοχή», υπογράμμισε ο Στ. Κούλογλου.

Δεύτερο φαίνεται να έρχεται το κομουνιστικό κόμμα και ο Πάβελ Γκουντίνιν με 13.02%. Ο ίδιος στην ανακοίνωσή του μίλησε για αδικίες. «Το αποτέλεσμά του δεν ήταν κακό. Κάθε πολιτικός όταν χάνει έχει το δικαίωμα να είναι ενοχλημένος, όμως δεν διέκρινα κάποια βάσιμη αιτιολόγηση για τις ‘αδικίες’ στις οποίες αναφέρεται», είπε ο Στέλιος Κούλογλου.

Για την Ξένια Σόμπτσακ, μια νέα γυναίκα που αναμενόταν να αποσπάσει την ψήφο των νέων αλλά φαίνεται μέχρι στιγμής να παίρνει μόνο 1,43%, ο ευρωβουλευτής δήλωσε πως «η εκλογική της βάση είναι στην Αγία Πετρούπολη. Οπότε όσο έρχονται τα αποτελέσματα νομίζω θα δούμε το ποσοστό της να αλλάζει. Γνωρίζω τον πατέρα της από την εποχή της περεστρόικα και ήταν πολύ αξιόλογος άνθρωπος. Νομίζω και η κόρη του θα παίξει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της χώρας».


(Visited 150 times, 1 visits today)

Read more:
kIlQg_5d
Κούλογλου για απαγόρευση διαδηλώσεων: Χρυσοχοΐδης-Κεραμέως, θα έδερναν και τον κοροναιό

«Εάν η απαγόρευση των διαδηλώσεων αποσκοπούσε στην προστασία της δημόσιας υγείας, θα έπρεπε να είχε προταθεί από την αρμόδια επιστημονική...

Close