Κούλογλου για ρωσικές εκλογές: Δεν υπήρξε νοθεία – Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό από πριν

Permalink

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως το αποτέλεσμα ήταν προϊόν νοθείας στις προεδρικές εκλογές στην Ρωσία, όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, από την Μόσχα όπου βρισκόταν ως εκλογικός παρατηρητής, όμως «το αποτέλεσμα ήταν προαποφασισμένο, αφού ο Πούτιν δεν είχε ουσιαστικό αντίπαλο».

Εκείνος που θα μπορούσε «να τον είχε αμφισβητήσει, με την έννοια ότι θα μπορούσε να είχε αποσπάσει ένα αξιόλογο ποσοστό, είναι ο Αλεξέι Ναβάλνι», εξήγησε ο ευρωβουλευτής μιλώντας στην ΕΡΤ3 και στην Δώρα Αυγέρη, που όμως «δεν του επετράπη η συμμετοχή στις εκλογές εξαιτίας μιας ποινικής υπόθεσης που ο ίδιος αμφισβητεί – και είναι όντως αμφισβητούμενη».

Μετά την πέμπτη εκλογή του Βλάντιμιρ Πούτιν ως Προέδρου της Ρωσίας – πρόκειται για την τελευταία του θητεία, το ζητούμενο είναι ο εκδημοκρατισμός της χώρας, όπως τόνισε ο Στέλιος Κούλογλου.

Ήδη από τα πρώτα κιόλας αποτελέσματα που έδειχναν την επικράτηση του Ρώσου Προέδρου, ο Στέλιος Κούλογλου είχε σχολιάσει στο RT από την Κόκκινη Πλατεία ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν κατάφερε να σταθεροποιήσει την Ρωσία μετά την καταστροφική περίοδο του Μπόρις Γέλτσιν, όπως και να εκσυγχρονίσει τις μεγάλες πόλεις και την οικονομία.

Πλέον το ζητούμενο είναι ο εκδημοκρατισμός της χώρας. «Εάν θέλει να προχωρήσει η Ρωσία μπροστά και να πάρει μια θέση στο δημοκρατικό κόσμο θα πρέπει να προχωρήσει σε πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Μόνο η Δημοκρατία μπορεί να εξασφαλίσει περισσότερη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου.

Στην διαδικασία αυτή, βέβαια, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και η στάση της Δύσης, η οποία «δεν βοηθά στις ομαλές εξελίξεις στην Ρωσία. Έχει ξεκινήσει ένας, κατά τη γνώμη μου πολύ αδικαιολόγητος, ψυχρός Πόλεμος, ο οποίος συμφέρει και τον Πούτιν. Αυτό γιατί όταν ο κόσμος αναγνωρίζει ότι υπάρχει κίνδυνος συσπειρώνεται γύρω από τον ηγέτη. Ο Πούτιν χωρίς καμία αμφιβολία, ανεξάρτητα πως τον κρίνει κανείς για τις πολιτικές ή δημοκρατικές του πεποιθήσεις, είναι ένας ισχυρός ηγέτης που κατάφερε να περιμαζέψει μια χώρα όπου τα πάντα ξεπουλιούνταν».


(Visited 153 times, 1 visits today)

Read more:
img_2082
Συνέντευξη Τύπου για την TISA από την ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Ενόψει της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στο ΕΚ για τις συστάσεις της έκθεσης Ρέντινγκ, ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού...

Close