Κούλογλου: Να μην στείλουμε την Εφίμοβα στο στόμα του λύκου

Permalink

«Υπάρχει ένα αίτημα έκδοσης της Μαρίας Εφίμοβα στην Μάλτα, που όμως πρέπει να το εμποδίσουμε», τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 989 κα στην Γιάννα Παπαδάκου, σημειώνοντας πως σχετική επιστολή-κάλεσμα θα συνυπογράψουν πολλοί ευρωβουλευτές. Όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εάν εκδοθεί στην Μάλτα η Εφίμοβα, θα εκτεθεί σε μεγάλο κίνδυνο. «Όποιος την στείλει εκεί, είναι σαν να την στέλνει στο στόμα του λύκου. Ήταν η βασική μάρτυρας της Δάφνη Καρουάνα Γκαλίθια. Όταν αυτό αποκαλύφθηκε ξεκίνησαν εναντίον της δικαστικές διώξεις με αστείες κατηγορίες, που σκοπό είχαν να την εκφοβίσουν», είπε.

Η Εφίμοβα κατηγορείται στην Μάλτα ότι δυσφήμισε κάποιους αστυνομικούς και ότι υπεξαίρεσε ένα ποσό μικρότερο των 2000 ευρώ. Στην Κύπρο, από όπου επίσης έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε ποσό μικρότερο των 1000 ευρώ. «Το ένταλμα εκδόθηκε το 2017 ενώ η Εφίμοβα σταμάτησε να εργάζεται στην Κύπρο το 2014!», δήλωσε ο Στ. Κούλογλου σημειώνοντας ότι είχε προηγηθεί μια εκστρατεία δυσφήμισής της από ορισμένα κυπριακά ΜΜΕ, που την ενέπλεκαν στην υπόθεση της δολοφονίας της Γκαλίθια. Τότε, μάλιστα, ο ευρωβουλευτής μαζί με ακόμη επτά συναδέλφους του είχαν προβεί σε μια καταδικαστική δήλωση υπέρ της Μ. Εφίμοβα.

«Η Εφίμοβα έφυγε από την Μάλτα μετά την δολοφονία της δημοσιογράφου και πήγε με στην Κρήτη. Εκεί ζήτησε άδεια παραμονής, που όμως δεν της την έδωσαν. Προσπάθησα να την βοηθήσω, και να εξηγήσω στους αρμόδιους την περίπτωσή της και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προστατευθεί, όμως έδειχναν να μην κατανοούν την κατάσταση. Της είχα ζητήσει να έρθει στην Αθήνα ώστε να βοηθήσω να εξεταστεί η υπόθεσή της από το Υπουργείο Εσωτερικών», περιέγραψε ο ευρωβουλευτής.

Η Εφίμοβα όμως δεχόταν έντονες πιέσεις και ήταν τρομοκρατημένη. Μετά το σκάνδαλο της δηλητηρίασης του Ρώσου Σεργκέι Σκριπάλ στην Βρετανία, ορισμένοι Βρετανοί δημοσιογράφοι επικοινωνούσαν μαζί της ρωτώντας εάν εμπλέκεται στην υπόθεση. Αυτή η εξέλιξη την οδήγησε στο να πάρει την απόφαση να παραδοθεί στις αρχές.

«Με πήρε τηλέφωνο την Δευτέρα το βράδυ και μου λέει ‘παραδόθηκα’. Πήγε χωρίς καν έναν δικηγόρο μαζί της. Τόσο τρομοκρατημένη ήταν», είπε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος δεν θεωρεί καθόλου τυχαία την σημερινή σύλληψη στ του προέδρου της Pilatus Bank, όπου εργαζόταν η Εφίμοβα και για την οποία είχε αποκαλύψει ότι έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.


(Visited 211 times, 1 visits today)

Read more:
images
Εθνική συνεννόηση για την αντιμετώπιση Σόιμπλε – δανειστών | Συνεντεύξεις Στ. Κούλογλου σε ΣΚΑΪ και Πρώτο Πρόγραμμα

Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για την αντιμετώπιση του χρέους ύστερα από το Eurogroup της 22ης Μαΐου και τις νέες τρικλοποδιές...

Close