Κούλογλου: Περισσότερο κινδυνεύουμε από την βλακεία παρά από την Τουρκία

Permalink

«Περισσότερο κινδυνεύουμε από την βλακεία παρά από την Τουρκία», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και εξήγησε ότι οι δηλώσεις και οι κινήσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γίνονται για εσωτερική κατανάλωση, και για τον λόγο αυτό θα πρέπει και η ελληνική πλευρά να διατηρεί αποφασιστική αλλα ψύχραιμη στάση και χαμηλούς τόνους προκειμένου να μην του δίνει περισσότερη τροφή.

«Θα πρέπει να ακολουθηθεί η διπλωματική οδός και να μην βγαίνουμε να κάνουμε τους νταήδες, εκατέρωθεν των πλευρών», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «αυτό που έγινε στην Ρω είναι μια ένδειξη ότι πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι. Εάν είναι αληθινές οι πληροφορίες που λένε ότι το τουρκικό ελικόπτερο δεν είχε παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο, τότε οι βολές δεν είχαν νόημα. Τέτοιες εν θερμώ αντιδράσεις μπορούν να οδηγήσουν στην κλιμάκωση. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα πράγματα στον παράγοντα της τύχης, όταν έχουμε απέναντί μας κάποιον που για να ξεπεράσει τα προβλήματά του προσπαθεί να διατηρεί το κοινό του φανατισμένο».

Η κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην Τουρκία θα συζητηθεί στην ερχόμενη Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και όπως είπε ο Στέλιος Κούλογλου «περιμένουμε μια πολιτική υποστήριξη. Θα υπάρξει και σχετικό ψήφισμα. Όμως και μόνο η συζήτηση που θα γίνει θα βοηθήσει πολύ στην κατάσταση».

Σε κάθε περίπτωση, όμως, είναι εμφανές, ότι η ανθρωπότητα είναι σε κρίσιμη κατάσταση. «Πρέπει να προστατευθούμε, όχι να πάμε σε πόλεμο», τόνισε ο ευρωβουλευτής αναφορικά και με την ένταση των τελευταίων ημερών στην Συρία. «Δημιουργείται ένα πολεμικό κλίμα. Αυτό το βλέπω ακόμη και ανάμεσα στους συναδέλφους από την Γαλλία και την Βρετανία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ακόμη το διαβάζουμε στα άρθρα γνώμης των μεγάλων εφημερίδων. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ψυχραιμία και φοβάμαι πως κάτι θα γίνει, δεδομένου ότι έχουμε και έναν τελείως αλλοπρόσαλλο Πρόεδρο στις ΗΠΑ, που μιλά για ‘ωραίους, νέους και έξυπνους’ πυραύλους και μάλιστα μέσα από το τουίτερ!»

Ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε ακόμη ότι όσο η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τηρεί την δική της στάση και ακολουθεί για άλλη μια φορά τις ΗΠΑ, και μάλιστα πίσω από έναν τέτοιο Πρόεδρο που «μπορεί να κάνει τις απειλές του πράξη». Αναφορικά με την πιο μετριοπαθή στάση που έχει κρατήσει η Γερμανία, ο ευρωβουλευτής ανέλυσε πως «το Βερολίνο παίζει το δικό του πιο ψύχραιμο παιχνίδι. Ακόμη και στις κυρώσεις προς την Ρωσία κράτησε μια μετρημένη στάση εν αντιθέσει με άλλους. Έχει τους δικούς του γεωπολιτικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς και δεν έχει σκοπό να τους διαταράξει. Όμως σε κάθε περίπτωση, τον πολεμικό τόνο τον δίνει η Γαλλία και η Βρετανία στην Ευρώπη. Η Γερμανία δίνει τον τόνο στα οικονομικά θέματα. Αυτό, εξάλλου, είναι και το δράμα μας!»


(Visited 497 times, 1 visits today)

Read more:
213730-diaplekomene_demokratia-1
Συνέντευξη Στ. Κούλογλου στον «Παραπολιτικά 90.1 FM» για την εκλογή ΕΣΡ

Ο Στ. Κούλογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Παραπολιτικά 90.1 FM και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου για το θέμα της...

Close