Κούλογλου: Η ΝΔ δεν είναι κόμμα, είναι τα Panama Papers!

Permalink
«Ο κ. Γιούνκερ έχει εκλεγεί με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, μέλος του οποίου είναι και η ΝΔ. Δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Βρυξελλών», είπε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου απαντώντας έτσι στους αρνητικούς σχολιασμούς της αντιπολίτευσης στα λόγια του Προέδρου της Κομισιόν περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια. «Ο Πρόεδρος της Κομισιόν ήρθε στην Αθήνα, είπε ότι πάμε καλά και ότι θα έχουμε μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό είναι μια εθνική, και όχι μόνο κομματική, επιτυχία. Όλους τους συμφέρει η καθαρή έξοδος, είτε πρόκειται για την κυβέρνηση είτε για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς εάν κάποια στιγμή γίνει κυβέρνηση θα θέλει να έχει τα χέρια της λυμένα», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Ο Στέλιος Κούλογλου προσέθεσε, μάλιστα, ότι όταν η έξοδος είναι καθαρή, η κυβέρνηση μπορεί να κάνει αυτά που θέλει, σεβόμενη φυσικά τους κανονισμούς και τους όρους της ευρωζώνης. «Όλα τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης βρίσκονται υπό μια εποπτεία. Όμως όταν η οικονομία πάει καλά, μπορείς να διαπραγματευτείς τα μέτρα ή να βρεις αντίμετρα, όπως για παράδειγμα απέναντι σε μια μείωση των συντάξεων, να δώσεις 13η σύνταξη», είπε.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η αντιμετώπιση των μνημονίων απαιτεί εθνική ομόνοια. Αντιθέτως, «η Νέα Δημοκρατία έχει επενδύσει στην καταστροφή, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση και ότι θα καταρρεύσει η χώρα. Ας μην είμαστε τόσο μικρόψυχοι», σχολίασε ο ευρωβουλευτής, ενώ για το σενάριο των πρόωρων εκλογών δήλωσε ότι «γινόμαστε σιγά-σιγά ένα κανονικό κράτος. Τα κανονικά κράτη κάνουν εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ζητά εκλογές κάθε έξι μήνες. Ανεξάρτητα, όμως, από το τι συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές πρέπει να γίνουν όταν ορίζει το Σύνταγμα ότι λήγει η θητεία της κυβέρνησης. Διαφορετικά θα υπάρξει αναστάτωση και αυτό δεν συμφέρει την οικονομία, η οποία είναι σε ανάπτυξη αλλά ακόμη είναι ευαίσθητη».

Αναφορικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις ότι τόσο η Μαρέβα Μητσοτάκη όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης είχαν offshore, ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε ότι «αυτό πια δεν είναι κόμμα, είναι τα Panama Papers! Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει κάποιες εξηγήσεις, ειδικά όταν φαίνεται πως μια offshore χρηματοδοτούσε τόσο εταιρεία της συζύγου του όσο και το Πρώτο Θέμα, που πολεμά φανατικά την κυβέρνηση. Δεν είμαστε σε αυτοκρατορία, η γυναίκα του Καίσαρος πρέπει να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια».


(Visited 199 times, 1 visits today)

Read more:
387934-o_antagonismos
Ο ανταγωνισμός…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close