Κούλογλου: Με το τέλος των μνημονίων λύνονται τα χέρια της χώρας

Permalink

«Τον Αύγουστο θα πρέπει όλοι μας να βγάλουμε έναν μεγάλο στεναγμό ανακούφισης γιατί η χώρα θα βγει από τα μνημόνια» δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, συμπληρώνοντας πως «μέχρι τώρα οι εκβιασμοί γίνονταν με όπλο την χορήγηση της δόσης. Τώρα η χώρα θα μπορεί να δανείζεται από τις αγορές τα χέρια κάθε επόμενης κυβέρνησης θα είναι λυμένα για να κάνει πράγματα που οι σημερινές δεν μπορούν. Για αυτό και η στάση του κ. Μητσοτάκη είναι κοντόφθαλμη».

Η έξοδος, μάλιστα, όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «θα είναι όσο καθαρή ήταν και για κάθε άλλη χώρα που βγήκε από τέτοια προγράμματα. Θα έχουμε μικρότερα περιθώρια ελιγμών, βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του χρέους μας και της χρεοκοπίας. Όμως δεν θα έχουμε τρόικα και αξιολογήσεις. Η παράταξη που το πέτυχε αυτό είναι η δική μας. Με λάθη; Ναι. Με απειρία; Ναι. Όμως σίγουρα με αποφασιστικότητα και με την βούλα όλων των διεθνών παραγόντων. Ο Γιούνκερ, ο Γκουρία και ο Ομπάμα δεν έγιναν ΣΥΡΙΖΑ. Τα λόγια τους έχουν να κάνουν με την πορεία της χώρας και την στάση της κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό οι πολιτικές δυνάμεις που έφεραν την χώρα στη χρεοκοπία εξαιτίας της διαφθοράς και της ανικανότητάς τους δεν μπορούν να ζητούν τα ρέστα».

Όσον αφορά τα μέτρα που έχει ζητήσει το ΔΝΤ «πρέπει να δούμε τι θα ισχύσει τελικά. Αυτό θα εξαρτηθεί από την παραμονή ή όχι του Ταμείου. Εάν το ΔΝΤ αποχωρήσει, που είναι το λιγότερο πιθανό, τότε τα μέτρα τίθενται υπό διαπραγμάτευση. Εάν όμως μείνει και τα μέτρα πρόκειται να ισχύσουν, εφόσον η απόδοση της οικονομίας μας είναι καλή σαφέστατα έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε αντίμετρα. Για παράδειγμα η κυβέρνηση που θα έχει λυμένα τα χέρια της πια, σε μια πιθανή μείωση των συντάξεων μπορεί να δώσει 13η σύνταξη ώστε να αντισταθμίσει τις απώλειες».

Για το αίτημα της κας Γεννηματά για εκλογές ο Στ. Κούλογλου σχολίασε πως «είναι ένα αίτημα μη ρεαλιστικό και αυτοκτονικό για την χώρα. Εν μέσω διαπραγμάτευσης για το χρέος και την ώρα που βγαίνουμε από τα μνημόνια θα κάνουμε εκλογές; Θα καταρρεύσει η χώρα και στο εξωτερικό θα σταματήσουν να μας μιλούν!» Η κα Γεννηματά «είδε ότι υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις για αυτό και ζήτησε εκλογές. Όμως δεν είναι σοβαρή αντιπολίτευση αυτή. Αντίθετα δυσχεραίνει το όλο έργο γιατί δεν υπάρχει κάποιος να επισημαίνει τα κακώς κείμενα στην κυβέρνηση και να την διορθώνει με εποικοδομητικό τρόπο. Είναι μια τυφλή αντιπαράθεση που πολλαπλασιάζεται από τα ΜΜΕ».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι κατώτερη των περιστάσεων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα. Αρνείται να πάρει σαφή θέση στα καίρια ζητήματα, και άλλα λέει εδώ και άλλα στο εξωτερικό. Αντιθέτως έχει αφοσιωθεί με τον δικό της τρόπο και μέσω των φιλικών της μέσων ενημέρωσης να βρίσκει την παραμικρή ευκαιρία για να χτυπήσει την κυβέρνηση», σχολίασε ακόμη ο ευρωβουλευτής.

Τέλος ερωτηθείς εάν υπάρχει κίνδυνος ενίσχυσης ακροδεξιών φαινομένων στα νησιά με αφορμή τα επεισόδια στην Μυτιλήνη, ο Στέλιος Κούλογλου παρατήρησε πως «σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες είδαμε ότι οι πρόσφυγες λειτούργησαν καταλυτικά για την στροφή του κόσμου προς συντηρητικές και συχνά ακροδεξιές κατευθύνσεις – γεγονός ανησυχητικό. Στην Ελλάδα υπάρχει μια εξαίρεση: Η στάση αλληλεγγύης που έδειξαν οι κάτοικοι του ανατολικού Αιγαίου, η οποία μάλιστα άλλαξε και την εικόνα της χώρας μας διεθνώς. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει η πολιτεία να ολιγωρεί και να αφήνει κενά, που προκαλούν δυσφορία στους τοπικούς πληθυσμούς. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ακροδεξιά να εκμεταλλευτεί αυτή την δυσφορία. Πρέπει να επιλύουμε άμεσα και αποφασιστικά τα προβλήματα που προκύπτουν, και εδώ νομίζω έχουν υπάρξει καθυστερήσεις».


(Visited 82 times, 1 visits today)

Read more:
354945-paramuthia...
Παραμύθια…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close