Κούλογλου: Είμαστε η μοναδική χώρα που η κεντροαριστερά κοιτάζει προς τη δεξιά

Permalink

«Είμαστε η μοναδική χώρα όπου η κεντροαριστερά κοιτάζει προς τη δεξιά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι σε όλη την Ευρώπη οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις έχουν καταλάβει πως η συμμαχία με τη δεξιά και η υιοθέτηση πολιτικών λιτότητας τις οδήγησαν στην καταστροφή.

«Ο ίδιος ο πρόεδρος των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε το Κίνημα Αλλαγής να μην συνεργαστεί με την Νέα Δημοκρατία», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είπε πως μετά τις επόμενες εκλογές το 2019, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η ιστορική περίοδος των μνημονίων και της βαριάς οικονομικής κρίσης της χώρας, θα πρέπει να σχηματιστούν προοδευτικές συμμαχίες. «Η πιο επιτυχημένη κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή την στιγμή είναι αυτή της Πορτογαλίας όπου κυβερνούν οι σοσιαλιστές με την υποστήριξη της Αριστεράς», σχολίασε.

Μάλιστα αναφερόμενος στην έξοδο από το μνημόνιο, ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως η κυβέρνηση στο εξής θα έχει λυμένα τα χέρια της. «Τα μέτρα που είχαν επιβληθεί με την επιμονή του ΔΝΤ, εφόσον η οικονομία πάει καλά, θα μπορούμε να τα επαναδιαπραγματευτούμε ή να τα αντισταθμίσουμε. Στο παρελθόν οι δανειστές εκβίαζαν μέτρα με όπλο την δόση του δανείου. Τώρα δεν θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα», είπε και έφερε ως παράδειγμα ότι μια ενδεχόμενη περικοπή των συντάξεων θα μπορούσε να αντισταθμιστεί με μια 13η σύνταξη.

Τέλος, για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου σχολίασε πως, όσο η γειτονική χώρα είναι ένας καλός πελάτης και αγοράζει όπλα από την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία, η ανάγκη αυτή θα υπαγορεύει και τις σχέσεις που υπάρχουν. Με αφορμή, δε, την αγορά υποβρυχίων της Τουρκίας από την Γερμανία, ο ευρωβουλευτής είπε πως «η Γερμανία πουλά όπλα αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις αλλαγές των συσχετισμών δυνάμεων. Όμως εμείς δεν πρέπει να μπούμε σε κυνήγι εξοπλισμών. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τις διεθνείς συμμαχίες και τη θέση μας στην περιοχή».

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

 


(Visited 89 times, 1 visits today)

Read more:
361557-kievo-ptomata_amaxon
Ουκρανία: οι φρικτές εικόνες, που αλλάζουν την πορεία του πολέμου

Το 1937, στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, η κυβέρνηση των Δημοκρατικών ζήτησε από τον Πάμπλο Πικάσο να ζωγραφίσει τη σφαγή στη...

Close