Τρίκαλα: Ημερίδα από την «Πράσινη Κιβωτό»

Permalink

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με αρωγό την Κοινωνία των Πολιτών, στο δρόμο για ένα Αειφόρο Αύριο της υπαίθρου που θα δώσει επαγγελματικές διεξόδους στους νέους», ήταν το θέμα της ημερίδας που διοργάνωσε η ΜΚΟ «Πράσινη Κιβωτός», υπό την αιγίδα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων, με τη συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων, καθώς η εκδήλωση έγινε στο δημαρχείο Τρικάλων.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος του σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρος Μπένος.

Αντικείμενο της ημερίδας ήταν να βρεθούν τρόποι μέσω της Αυτοδιοίκησης ώστε οι νέοι κυρίως άνθρωποι να μένουν στην Ελλάδα και να μη χρειάζεται να μεταναστεύουν σε άλλες χώρες, προκειμένου να αναζητήσουν επαγγελματικές ευκαιρίες.

Στην ανάγκη να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στη χώρα, ώστε να δοθεί διέξοδος στους νέους προκειμένου να παραμείνουν και να δημιουργήσουν στάθηκε στην ομιλία του ο κ. Κούλογλου, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά σε περιπτώσεις νέων  καινοτόμων ιδεών (όπως για παράδειγμα στα ξύλινα γυαλιά από τη Σύρο ή στο νεαρό από τη Λάρισα που εκπόνησε ψηφιακό πρόγραμμα για τα hoaxes, κ.τ.λ.).

Τόσο ο κ. Μπακογιάννης όσο και ο κ. Μπένος επέμειναν ιδιαίτερα στον όρο «συνέργεια». Εννοούσαν προφανώς τη συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε όλους τους τομείς. Ειδικότερα ο κ. Μπακογιάννης εξέφρασε την άποψη ότι απαιτούνται συμπράξεις προκειμένου να ορθοποδήσουμε και να βγούμε από τα αδιέξοδα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι νέοι.

Στη συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον πολιτισμό αναφέρθηκε με τη σειρά του ο πρόεδρος του σωματείου Διάζωμα. Σε δηλώσεις αναφέρθηκε στην πρόταση του που αφορά στην λειτουργική ενοποίηση όλων των μνημείων σε Θεσσαλικό επίπεδο και τη διασύνδεση του τουριστικού και του επιχειρηματικού κλάδου.

Τέλος, η πρόεδρος της «Πράσινης Κιβωτού» επεσήμανε ότι ο στόχος της εκδήλωσης ήταν να εκφραστεί η στήριξη στους νέους, προκειμένου να μείνουν στον τόπο τους και να ζωντανέψει ξανά η ελληνικής ύπαιθρος.

 

Πηγή: ΕΡΤ


(Visited 25 times, 1 visits today)

Read more:
20170711_144717_HDR
Ομιλία Στ. Κούλογλου για τους μηχανισμούς και τις πρακτικές προστασίας μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος στο Public Integrity Forum

O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ήταν κεντρικός ομιλητής στη συνεδρία με θέμα «Μηχανισμοί και Πρακτικές Προστασίας Μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος»...

Close