Στ. Κούλογλου: Προσπάθεια αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας για τη Δικτατορία

Permalink

Η προβολή της τελευταίας ταινίας του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, «Πεθαίνοντας στο γέλιο» και η παρουσίαση του βιβλίου του, με τίτλο «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση», παρουσιάστηκαν σήμερα στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας «Κ. Κούμας».

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος ο συγγραφέας, πρόκειται «για ένα βιβλίο με μαρτυρίες από τους πρωταγωνιστές της αντίστασης εναντίον της Χούντας, αλλά και ανθρώπων που έπαιξαν ρόλο στην οργάνωση και την πραγματοποίηση του πραξικοπήματος, καθώς επίσης και όλων των Αμερικανών Διπλωματών που υπηρετούσαν εκείνη την εποχή στην Αθήνα. Είναι προσωπικές αφηγήσεις με τη μορφή διηγημάτων και θεωρώ ότι μετά από 51 χρόνια από τη Δικτατορία, που γίνονται προσπάθειες ωραιοποίησης και επισήμως πλέον, είναι μια προσπάθεια να αποκατασταθεί η αλήθεια και να διατηρηθεί η ιστορική μνήμη».

Για το βιβλίο μίλησαν οι Βασίλης Μίχος, μηχανικός και Γιάννης Σιούλας, δημοσιογράφος, καθώς και ο ίδιος ο Στέλιος Κούλογλου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

 

Πηγή: ΕΡΤ


(Visited 29 times, 1 visits today)

Read more:
Για ακούστε οι επιστήμονες..
Για ακούστε οι επιστήμονες…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close