Κούλογλου: Αν επανέλθει το παλιό σύστημα, θα ξανάρθουν το ΔΝΤ και η τρόικα

Permalink

«Η απόφαση του ΣτΕ ευνοεί τη χώρα και διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές» σχολίασε ο Στέλιος Κούλογλου την απόφαση με την οποία βγήκαν συνταγματικές οι περικοπές των συντάξεων με βάση το νόμο Κατρούγκαλου.

Αυτό δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1.

«Δεν συμφέρει αυτή τη στιγμή καμιά αναταραχή στην πορεία για το τέλος του μνημονίου και τη διαπραγμάτευση για το χρέος με τους δανειστές. Οι δανειστές φοβούνται ότι μπορεί να ξαναγυρίσουμε στα ίδια, εάν το παλιό πολιτικό σύστημα και ιδίως η Νέα Δημοκρατία επανέλθει στα πράγματα και χρησιμοποιήσει ξανά το πελατειακό κράτος και το κράτος γενικά ως λάφυρο.

Οποιαδήποτε απόπειρα να ξαναγυρίσουμε στο παρελθόν, έστω και μέσω μιας απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα έβαζε μεγάλα εμπόδια στην πορεία προς την έξοδο. Εμείς χρειαζόμαστε μία σταθερότητα, ήρεμο κλίμα, να πάμε σε διαπραγμάτευση όσο το δυνατόν ενωμένοι».

Μάλιστα ο κ. Κούλογλου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι, αν επιστρέψουμε στα παλιά, κινδυνεύουμε να επιστρέψει εκ νέου το νομισματικό ταμείο και η τρόικα στη χώρα, όπως έγινε στην Αργεντινή με τη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση.

«Αν δεν ακολουθηθεί αυτή η σταθερή και συνεπής πορεία και δεν κάνουμε προσεκτικές κινήσεις ελάφρυνσης των ανθρώπων οι οποίοι υποφέρουν ακόμα, αλλά κάνουμε τα παλιά, φοβάμαι ότι θα ξαναγυρίσουμε πάλι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στις τρόικες».


(Visited 161 times, 1 visits today)

Read more:
stelios_kouloglou
Στέλιος Κούλογλου: «Η Επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν μπορούμε να χτίσουμε ένα τείχος στη θάλασσα»

Συνέντευξη με τον Ζαν Ζακ Ρεζιμπιέ Κατά τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών που πραγματοποιήθηκε  χθες στο Άμστερνταμ, αρκετές χώρες...

Close