Στ. Κούλογλου: “Εθνική αυτοκτονία η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες”

Permalink

Στον Βόλο βρέθηκε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την προβολή του ντοκιμαντέρ «Πεθαίνοντας στο γέλιο».

Εθνική αυτοκτονία θα αποτελούσε μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στο Βόλο με αφορμή την προβολή της ταινίας του “Πεθαίνοντας στο γέλιο” σε μαθητικό κοινό στο Βόλο. Απαντώντας σε ερώτηση του magnesianews.gr πριν την έναρξη της προβολής, ο κ. Κούλογλου υποστήριξε ότι “οι ξένοι, οι δανειστές, οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο δεν θα μας ξαναμιλούσαν ή πιο συγκεκριμένα θα μας έλεγαν “είστε τόσο… που δεν σας μιλάμε πια.” Εξηγώντας την ενδεχόμενη αυτή αντίδραση τόνισε πως “τη στιγμή που κάνουμε προσπάθεια, να έρθει τόσο μεγάλη οικονομική και πολιτική αναστάτωση προκηρύσσοντας εκλογές σε μια χώρα που δεν είναι σαν την Ιταλία που ακόμη και αν δεν έχει κυβέρνηση δουλεύει, θα ήταν καταστροφικό. Ούτε στις αγορές θα βγαίναμε, ούτε από τα μνημόνια. Θα μας έβαζαν στα μνημόνια ισοβίως!”

Στο ερώτημα αν μια άλλη κυβέρνηση θα μπορούσε να ακολουθήσει μια άλλη πολιτική, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε χαρακτηριστικα ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε προς το χειρότερο. “Φοβάμαι ότι αν αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης θα γίνει αυτό που έγινε στην Αργεντινή, θα ξαναέρθει το ΔΝΤ και η Τρόικα. Αν θέλουν να επιβάλουν μια αυξημένη επιτήρηση σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια, ο ένας λόγος είναι ότι βρισκόμαστε σε χειρότερη θέση, είναι επειδή φοβούνται μήπως επανέλθει κάποια στιγμή το παλιό πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα και θα χρησιμοποιήσει τις ίδιες μεθόδους και τώρα, γιατί στην πραγματικότητα δεν έχει αλλάξει.”

Ερωτηθείς για το πόσο άμεσα μετά τον Αύγουστο του 2018, μπορεί οι πολίτες να δουν αλλαγές στην καθημερινότητά τους, ο κ. Κούλογλου ανέφερε πως τον κόσμο δικαιολογημένα τον ενδιαφέρει η τσέπη του, γιατί έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια”, σημειώνοντας ότι μετά την ημερομηνία αυτή οι επόμενες κυβερνήσεις θα έχουν τα χέρια τους λυμένα για να πάρουν μέτρα που σήμερα δεν μπορεί να πάρει. Ο λόγος είναι, όπως είπε, ότι θα εκλίπει η πίεση που υπάρχει σήμερα για την πληρωμή της δόσης και με τον οποίο λαμβάνονται τα μέτρα. Θα χρησιμοποιείται μόνο το μέτρο των συστάσεων. Κάτι τέτοιο έγινε και στην Πορτογαλία όπου τώρα αυξάνονται οι συντάξεις κατά 50 ευρώ τον χρόνο. Σιγά – σιγά θα πρέπει να ληφθούν και μέτρα φοροελάφρυνσης και για την αύξηση του κατώτατου μισθού, που θα έχουν πρώτα συμφωνηθεί. Δεν θα αρχίσουμε να παίζουμε ξανά τον “Μαυρογιαλούρο” εξηγεί ο κ. Κούλογλου.

“Είναι καλύτερο να δείχνεις τις ταινίες σου σε νέους”

Η παρουσία του Στέλιου Κούλογλου στο Βόλο, έγινε με αφορμή τη συνεργασία του με το 4ο Λύκειο Βόλου, αναφέροντας ότι “είναι πολύ καλύτερα να παρουσιάζεις τις ταινίες σου σε νέους και να βλέπεις την ανταπόκριση που έχουν.”

Περιγράφοντας την ταινία ο γνωστός δημοσιογράφος και ντοκιμαντερίστας αναφέρει πως “είναι μια ταινία που έχει και χιούμορ, άρα μπορεί να γελάσουν οι μαθητές, αλλά και έχει και δράμα και μπορεί να ευαισθητοποιηθούν συναισθηματικά, αλλά κυρίως δίνει ερεθίσματα για προβληματισμό. Ο προβληματισμός αφορά τον φανατισμό, το χιούμορ ως μέτρο πολιτικής δράσης. Δηλαδή δεν είναι ανάγκη να σπάμε βιτρίνες, υπάρχουν και άλλος τρόπος να εκδηλώνουμε την αντίθεσή μας, με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

“Οι κυβερνήσεις δεν αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την τρομοκρατία”

Με αφορμή την προχθεσινή επίθεση στο Παρίσι μάλιστα, που θέτει για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο το ζήτημα του θρησκευτικού φανατισμού, που θίγεται μάλιστα στην ταινία σε σχέση με την δολοφονική επίθεση στο σατυρικό περιοδικο Charlie Hebdo, ο κ. Κούλογλου σχολίασε λέγοντας ότι “έχει αποδειχθεί ότι οι μέθοδοι αντιμετώπισης της τρομοκρατίας που έχουμε χρησιμοποιήσει δεν είναι αποτελεσματικοί. Μάλιστα στο πλαίσιο της ταινίας γίνεται και μια φάρσα στο Ευρωκοινοβούλιο που σατυρίζει αυτή την αδυναμία να αντιμετωπιστεί αυτή η παγκόσμια απειλή από τις κυβερνήσεις. Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία πρέπει να εστιάσει στις ρίζες της, που είναι οι πόλεμοι στο Ιράκ και στη Συρία, η φτώχεια κλπ. Όσο δεν λαμβάνονται αυτά τα μέτρα, θα ξαναδούμε τέτοια περιστατικά και ίσως και χειρότερα” καταλήγει.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας του Στέλιου Κούλογλου:

 

Πηγή: www.magnesianews.gr


(Visited 37 times, 1 visits today)

Read more:
211700-panamapapers
Έξι χιλιάδες εταιρίες, με έδρα ένα γιαπί. Του Σ. Κούλογλου

Στην πρόσφατη, πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα Panama Papers, η πιο τρανταχτή μαρτυρία προήλθε από τη Γερμανίδα...

Close