Κούλογλου: Η πολιτική του κ. Μητσοτάκη στο μακεδονικό είναι με τα φεγγάρια της!

Permalink

«Η πολιτική που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι με τα φεγγάρια της», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου αναφερόμενος στην στάση που κρατά η αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στις εξελίξεις στο μακεδονικό. «Η κυβέρνηση ακολουθεί την εθνική πολιτική, όπως αυτή διαμορφώθηκε επί κυβέρνησης ΝΔ του Κώστα Καραμανλή και συνεχίστηκε επί Σαμαρά. Παράλληλα επιδιώκει ρυθμίσεις που να μην αφήνουν περιθώρια αλυτρωτισμού», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδος.

«Ο κ. Μητσοτάκης στην αρχή είχε μια θέση υπέρ συμβιβαστικής λύσης, μετά είδε τα συλλαλητήρια και την άλλαξε, κατόπιν έγινε ξανά πιο συμβιβαστικός, ύστερα πιέστηκε από τον κ. Σαμαρά και επέστρεψε σε μια πιο σκληρή στάση, μετά κατάλαβε ότι εάν δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση θα γελάνε στην Ευρώπη και θα τον χαρακτηρίσουν καιροσκόπο», προσέθεσε ο Στ. Κούλογλου προσθέτοντας ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί για να υπάρξει ηρεμία και σταθερότητα στα Βαλκάνια  και να μην επιτραπεί στην Τουρκία να παίξει παιχνίδι στην περιοχή. «Ο κ. Σαμαράς το 1991 επέλεξε να κάνει πολιτική καριέρα πάνω στα αγνά πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων. Η κυβέρνηση σήμερα προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα που της κληροδότησαν άλλες κυβερνήσεις που δεν είχαν την τόλμη να το λύσουν. Είναι προς συμφέρον της χώρας μια συμφωνία. Θα αναβαθμίσει την διεθνή εικόνα μας, καθώς θα βγαίνουμε από τα μνημόνια, θα λύνουμε το μακεδονικό, θα βελτιώνουμε τα οικονομικά. Επίσης θα μας επιτρέψει να στραφούμε στον πραγματικό κίνδυνο που είναι η Τουρκία».

«Τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο και πρέπει κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Ο κ. Μητσοτάκης απλώς καιροσκοπικά δεν θέλει να πάει στον δικό του», σχολίασε ο ευρωβουλευτής.

Αναφερόμενος στην κριτική που έχει διατυπωθεί ότι η ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» έχει αλυτρωτικές τάσεις, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι πρόκειται για μία από τις προτάσεις που είναι στο τραπέζι και δεν έχει γίνει αποδεκτή από την ελληνική κυβέρνηση.

«Όσοι αρνούνται την συμφωνία, με διάφορες προφάσεις, το κάνουν κοιτώντας το στενό κομματικό τους συμφέρον. Όμως οι κυβερνήσεις δεν πρέπει να κοιτάζουν με ορίζοντα τις εκλογές. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εάν άκουγε τότε το ρεύμα που έλεγε ‘ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο’ θα κάναμε ακόμη ουρά με την Αλβανία και τα Σκόπια για να μπούμε στην ΕΕ. Πήγε κόντρα στο ρεύμα γιατί ήταν εθνικό συμφέρον. Αυτό πρέπει να κάνει και η σημερινή κυβέρνηση. Η συμφωνία θα μας βοηθήσει και για την διαπραγμάτευση με το χρέος και την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια γιατί η χώρα δεν θα είναι μέρος του προβλήματος αλλά μέρος της λύσης», σχολίασε ακόμη ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου.

 


(Visited 57 times, 1 visits today)

Read more:
13445723_10208031256431921_3316607884918920949_n
«Ένα Καφενείο Γεμάτο Ελληνικά Προϊόντα» έρχεται στο Ευρωκοινοβούλιο – Πρωτοβουλία Στ. Κούλογλου υπέρ της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα το διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Ένα Καφενείο Γεμάτο Ελληνικά Προϊόντα» που διοργανώνει στις 27 και 28...

Close