Κούλογλου: Ούτε τέταρτο μνημόνιο, ούτε πιστοληπτική γραμμή

Permalink

Ούτε τέταρτο μνημόνιο θα έχουμε, ούτε προληπτική πιστοληπτική γραμμή θα υπάρξει μετά τον Αύγουστο του 2018, τόνισε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Πρόθεση για πιστοληπτική γραμμή δεν υπάρχει ούτε από την Ελλάδα, ούτε από τις Βρυξέλλες, ούτε από το Βερολίνο. Όλοι θέλουν να τελειώσει αυτή η ιστορία», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως «ζούμε σε ένα πολύ ασταθές διεθνές περιβάλλον. Με αυτά που κάνει ο Τράμπ σε σχέση με το Ιράν μπορεί να προκαλέσουν ανάφλεξη στην περιοχή και να επηρεάσουν τις τιμές του πετρελαίου. Από την άλλη έχουμε στην Ευρώπη την περίπτωση της Ιταλίας που είναι μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κλείσουμε τα ανοιχτά ζητήματα, όπως το Μακεδονικό και να στραφούμε στο πραγματικό πρόβλημα που είναι η Τουρκία».

«Ένα καλό νέο – μέσα στον ορυμαγδό ότι έχουμε νέο μνημόνιο, που δεν έχουμε – είναι ότι αποφασίστηκε να επιστραφούν τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα στην Ελλάδα. Αυτά τα κέρδη είναι αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ. Η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ ξεχνούν ότι μαζί με τα μέτρα ψηφίστηκαν και αντίμετρα. Αυτά θα μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τα μέτρα που είχε επιβάλει το ΔΝΤ», είπε ο Στέλιος Κούλογλου τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

«Η διαμάχη ΔΝΤ-Βερολίνου για το χρέος παραπέμπει σε αυτό που ονομάζω ‘κατάρα της Γερμανίας’. Τις παραχωρήσεις που έχουν υποσχεθεί και πρέπει να κάνουν για το χρέος φοβούνται να τις κάνουν. Αυτό γιατί η Μέρκελ είναι αποδυναμωμένη, οι σοσιαλιστές είναι σε κρίση ενώ η ακροδεξιά είναι αξιωματική αντιπολίτευση περιμένοντας την κάθε ευκαιρία για να πει ότι ‘δίνετε λεφτά στους τεμπέληδες Έλληνες’».

Για τις εξελίξεις στο Μακεδονικό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε πως «θα υπάρξει λύση, η οποία θα αναβαθμίσει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς και συνεπώς θα βοηθήσει εμμέσως τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο από τα μνημόνια». Σε σχετική ερώτηση για τις αντιδράσεις της ΝΔ αλλά και του κ. Λοβέρδου ότι δεν θα δεχθούν καμία λύση εάν δεν την ψηφίσουν οι ΑΝΕΛ, ο κ. Κούλογλου απάντησε ότι «δεν τους απασχολεί πως θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά πως θα πέσει η κυβέρνηση. Πρέπει το ζήτημα αυτό που ταλαιπωρεί την χώρα για περισσότερες από δυο δεκαετίες να κλείσει καθώς δημιουργεί και αρνητικό πολιτικό κλίμα, όπως φάνηκε με την περίπτωση της επίθεσης κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη».

«Ο κ. Μπουτάρης έχει όλες τις προϋποθέσεις για να υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την γνώμη μου αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει και από τις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος. Έχει αλλάξει την πόλη, έχει φέρει τουρίστες, είναι δημοκράτης», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου σε σχετικό ερώτημα.


(Visited 148 times, 1 visits today)

Read more:
Οι Αντουανέτες του covid..
Οι Αντουανέτες του covid… | Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close