Κούλογλου: Να λάβουμε δραστικά μέτρα απέναντι στην ρητορική του μίσους

Permalink

«Πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή στην ρητορική μίσους που έχει αναπτυχθεί με αφορμή τις διαπραγματεύσεις για το μακεδονικό. Ιδιαίτερα στα social media και το διαδίκτυο. Η ρητορική αυτή ευθύνεται για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, που από τύχη δεν χτυπήθηκε πιο σοβαρά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σημειώνοντας ότι την ίδια ρητορική εισπράττει και ο ίδιος, όταν μιλά για το θέμα αυτό. «Θα πρέπει αυτά τα σχόλια που υποδαυλίζουν το μίσος πρέπει να διαγράφονται και να προβλέπονται ποινές και προς τις πλατφόρμες που τα φιλοξενούν online. Η Γερμανία ψήφισε πρόσφατα έναν σχετικό νόμο και το facebook αναγκάστηκε να προσαρμοστεί», συμπλήρωσε.

Παρά τις αντιδράσεις αυτές, όμως, η διαφαινόμενη συμφωνία θα αναβαθμίσει διεθνώς την χώρα,  που θα δείξει ότι πλέον αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής μιλώντας στο ραδιόφωνο του News247. «Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας με πολύ γενναιότητα αποφάσισαν να το αντιμετωπίσουν. Θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν ότι και οι προηγούμενοι: Να το βάλουν κάτω από το χαλί».

Επίσης, «η λύση θα αναδιατάξει το πολιτικό σκηνικό καθώς κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του. Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει ακριβώς, γιατί ήδη έχει αλλάξει θέση τέσσερις-πέντε φορές, ενώ το να κρυφτεί πίσω από κάποιο σημείο της συμφωνίας θα την εκθέσει ανεπανόρθωτα στο εξωτερικό», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε σχολιάζοντας δήλωση του κ. Κουμουτσάκου ότι η ΝΔ θα αναθεωρήσει την συμφωνία που θα προκύψει όταν γίνει κυβέρνηση: «Πρέπει να πουν στον κ. Κουμουτσάκο ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σκοινί. Θα υπάρξει μια διεθνής συμφωνία για ένα πρόβλημα που μας κληροδότησε η ΝΔ και επί 25 χρόνια μας προκαλεί διπλωματικές ήττες. Ας φερθεί επιτέλους υπεύθυνα αυτή η παράταξη».

Ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πως εάν εισακούγονταν τα αιτήματα της αντιπολίτευσης για εκλογές αυτό θα ήταν «η μεγαλύτερη αυτοκτονία μιας χώρας μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο». «Οι εκλογές σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή θα ήταν καταστροφικές για την χώρα. Η κα Γεννηματά τις ζητά για εσωτερική κατανάλωση και με την ελπίδα να δει βελτίωση στις δημοσκοπήσεις. Μέχρι τις επόμενες εκλογές θα κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Το μακεδονικό θα παίξει καταλυτικό ρόλο και θα δείξει ποιος είναι στο στρατόπεδο που λύνει τα προβλήματα και ποιος όχι. Εκεί θα φανεί ποιοι θέλουν να προχωρήσει η χώρα και ποιοι θέλουν να την κρατήσουν στο παρελθόν».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και στην Γιάννα Παπαδάκου, με αφορμή την απονομή του βραβείου της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σε δημοσιογράφους και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος, όπως και την αναμενόμενη απόφαση του Αρείου Πάγου στις 14 Ιουνίου για το αίτημα της Μάλτας να εκδοθεί η Μαρία Εφίμοβα, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι «η κίνηση του εισαγγελέα να ασκήσει αίτηση αναίρεσης στην απόφαση του Εφετείου συμφέρει μόνο τη Μάλτα. Τα αδικήματα για τα οποία η Εφίμοβα διώκεται στην Μάλτα είναι αστεία. Εάν την στείλουμε πίσω θα κινδυνεύσει η ζωή της γιατί ήταν η πηγή της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου, Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια. Προειδοποίησαν για αυτό ακόμη και Μαλτέζοι ευρωβουλευτές. Θα την στείλουμε στο στόμα του λύκου;»

Σημειώνεται πως ο δικηγόρος της Μαρίας Εφίμοβα είχε δηλώσει πως στα στοιχεία που είχε η ίδια από την Pilatus Bank υπάρχουν και ελληνικά ονόματα, και πως είχε εκφράσει την επιθυμία να καταθέσει στην εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, κα Τουλουπάκη. «Νομίζω ότι η αίτηση αναίρεσης της πρωτόδικης απόφασης που απέρριπτε το αίτημα έκδοσής της, ήταν και ένα μήνυμα του συστήματος, ότι όποιος μιλήσει θα το πληρώσει πολύ ακριβά», σχολίασε ο ευρωβουλευτής.


(Visited 69 times, 1 visits today)

Read more:
243458-overview-1200x853
Κούλογλου και Χατζηγεωργίου προς Ταγιάνι: Σύσταση Μόνιμης Επιτροπής κατά της Φοροδιαφυγής

Την σύσταση Μόνιμης Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Φοροδιαφυγή καθώς και την δημιουργία μιας νέας Εξεταστικής Επιτροπής, όμοια εκείνης...

Close