Κούλογλου στον Guardian: Η Ελλάδα προχωρά, η Γερμανία πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα

Permalink

«Η χαλάρωση των capital controls είναι ενδεικτική της κανονικότητας στην οποία επιστρέφει η οικονομία και η χώρα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον βρετανικό Guardian. «Το μόνο που απομένει είναι η Γερμανία να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και να συμφωνήσει σε ελάφρυνση του χρέους, κάτι που φαίνεται πως δεν είναι πρόθυμη να κάνει εξαιτίας εσωτερικών πολιτικών λόγων», προσέθεσε.

Στο ρεπορτάζ της, η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στην χαλάρωση των capital controls που τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα, Δευτέρα. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, το όριο στις αναλήψεις μετρητών από τις τράπεζες θα αυξηθεί από 2.300 ευρώ σε 5.000 ευρώ το μήνα, ενώ και για τις επιχειρήσεις αυξάνεται το ποσό που μπορούν να στείλουν στο εξωτερικό από 20.000 ευρώ σε 40.000 ευρώ για κάθε συναλλαγή, ανά πελάτη και ανά ημέρα. Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών ότι στόχος είναι να αρθούν πλήρως οι περιορισμοί το συντομότερο δυνατό εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη μακροοικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Όπως σχολιάζει η εφημερίδα, λιγότερο από τρεις μήνες πριν την έξοδο από τα μνημόνια, η ελληνική κυβέρνηση δείχνει ότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας αποτελούν παρελθόν. «Η κίνηση της κυβέρνησης να αυξήσει το ποσό που μπορούν να σηκώσουν οι καταθέτες από τις τράπεζες, σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη που επιστρέφει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα», γράφει.


(Visited 44 times, 1 visits today)

Read more:
44657101814_accd39b08b_b
Κούλογλου: Η καταπολέμηση της διαφθοράς θα μπορούσε να φέρει ιλιγγιώδη έσοδα

«Η διαφθορά είναι μια από τις κύριες αιτίες των μεγάλων κοινωνικών διακρίσεων και της φτώχειας. Τα χρήματα τα οποία θα...

Close