Κούλογλου: Πατριδοκαπηλία και διαφθορά πάνε χέρι-χέρι

Permalink

«Ο εθνικισμός και η πατριδοκαπηλία πολύ συχνά συνδέονται με την διαφθορά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην ΕΡΤ3 και αναφερόμενος στην πορεία του μακεδονικού. «Η καθοδική πορεία της οικονομίας της χώρας, από τις αρχές της δεκαετίας του 90, ήταν παράλληλη με τις διπλωματικές ήττες που υπέστη η χώρα από αυτό το πρόβλημα», σημείωσε ο ευρωβουλευτής. «Στην Ελλάδα αντί να υιοθετηθεί ένα υγιές μοντέλο εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας την δεκαετία του ’90, όταν οι γειτονικές χώρες ήταν γονατισμένες από την κατάρρευση του κομουνισμού, αναπτύχθηκε ένα κλειστό μοντέλο παρασιτικού καπιταλισμού και διαπλοκής… Το σύστημα, που είχε τις τράπεζες και τα ΜΜΕ με το μέρος του, κατέκλεψε τα πάντα, και όταν πια δεν είχε να κλέψει άλλο, καταρρεύσαμε», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου προσθέτοντας ότι «το μακεδονικό χρονίζει εδώ και 25 χρόνια όντας κληροδότημα των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η σημερινή κυβέρνηση, όμως, έχει το θάρρος να λύσει τα θέματα που οι άλλες κυβερνήσεις δεν είχαν, και να διασφαλίσει την ελληνική Μακεδονία. Επίσης, είναι η κατάλληλη ευκαιρία γιατί και η πλευρά των Σκοπίων δείχνει διάθεση να επιλύσει το πρόβλημα».

Η λύση, όπως παρατήρησε ο ευρωβουλευτής, θα διαμορφώσει σταθερά Βαλκάνια χωρίς συγκρούσεις και πρόσφυγες με ανοιχτές συγκοινωνίες, κάτι που θα τονώσει τις φιλικές σχέσεις όπως επίσης ον τουρισμό και την οικονομία μας.

Την ίδια στιγμή, η Νέα Δημοκρατία αντί να κρατά αποστάσεις από τα συλλαλητήρια, «δείχνει ανοχή επιτρέποντας έτσι τους εθνικιστές και τους πατριδοκάπηλους να ενισχυθούν. Όμως από την πατριδοκαπηλία της χούντας χάθηκε η μισή Κύπρος», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου, υπογραμμίζοντας ότι και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε την δεκαετία του 1970 βρει αντιδράσεις απέναντί του, που έλεγαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Όμως «εάν είχε υποχωρήσεις μπροστά στις αντιδράσεις, είχε βάλει το μικροκομματικό του συμφέρον μπροστά από το εθνικό, θα κάναμε ακόμη ουρά με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ για να μπούμε στην ΕΕ».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη διαφθορά και την φοροδιαφυγή/φοροαποφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο Στέλιος Κούλογλου σχολίασε πως είναι φαινόμενα που απασχολούν ιδιαίτερα καθώς κοστίζουν δισεκατομμύρια σε βάρος των κρατών-μελών. «Υπάρχουν κράτη, ακόμη και μέσα στην ΕΕ, που λειτουργούν ως φορολογικοί παράδεισοι εις βάρος των άλλων κρατών. Παράδεισοι για αυτούς, κόλαση για εμάς. Κάθε μεγάλη, πολυεθνική εταιρεία θα πρέπει να φορολογείται στον τόπο που δραστηριοποιείται».

Μιλώντας στην Creta TV και κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες τουρκικές προκλήσεις, ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι «απαιτείται ψυχραιμία. Δεν πρέπει να παίξουμε το παιχνίδι του Ερντογάν, που ενόψει των εκλογών πρέπει κάθε μέρα να δίνει νέα τροφή στο κοινό του για να το κρατά φανατισμένο».

Όσον αφορά τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς, ο Στέλιος Κούλογλου είπε πως «έχουν πέσει θύματα της πολιτικής ομήρων που εφαρμόζει ο Ερντογάν. Δεν είναι μάλιστα οι πρώτοι. Στο παρελθόν είχε κάνει το ίδιο με έναν Γερμανό δημοσιογράφο, ώστε να ασκήσει πιέσεις στην Μέρκελ καθώς και με Αμερικανούς πολίτες. Πρέπει, λοιπόν, να ελπίζουμε σε μια αλλαγή εξουσίας στην Τουρκία, που θα αποκαταστήσει την ομαλότητα και τις φιλικές σχέσεις ανάμεσα στα δυο κράτη».

 


(Visited 81 times, 1 visits today)

Read more:
skg_koul
Τσακαλώτος – Κούλογλου: Μια διαδραστική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη (9/4) για την οικονομία, την ακροδεξιά και την Ευρώπη

Την Τρίτη 9 Απριλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου θα...

Close