Κούλογλου: Η γερμανική «τρέλα» για το ελληνικό χρέος είναι αντίστοιχη της σουρεαλιστικής κατάστασης στην Ελλάδα με το μακεδονικό

Permalink

Η Ελλάδα αναμένει «μια καλή απόφαση για το χρέος από το eurogroup», σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής.

«Η τελική ρύθμιση σχετίζεται με τις πολιτικές εξελίξεις στην Γερμανία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κα Μέρκελ από τα δεξιά της, και κυρίως από την άνοδο της ακροδεξιάς που τώρα είναι αξιωματική αντιπολίτευση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι υπάρχει ο κίνδυνος «οποιαδήποτε παραχώρηση προς τους ‘τεμπέληδες’ Έλληνες να καταγγελθεί από την γερμανική ακροδεξιά ότι είναι σε βάρος των Γερμανών φορολογούμενων».

«Όμως καθημερινά αποδεικνύεται πόσο πολύ επωφελήθηκε η Γερμανία από την κρίση της ευρωζώνης και ιδιαίτερα της Ελλάδας: Από τα χαμηλά -έως και μηδενικά – επιτόκια που απολάμβανε, από την χαμηλή αξία του ευρώ είτε από τους τόκους των δανείων προς την Ελλάδα, το Βερολίνο κέρδιζε», είπε ο Στ. Κούλογλου και τόνισε ότι «πρόκειται για μια γερμανική ‘τρέλα’ αντίστοιχη με την δική μας σουρεαλιστική κατάσταση στην Ελλάδα με το μακεδονικό. Ενώ έχουμε μια καλή συμφωνία, κάποιοι την χαρακτηρίζουν προδοτική. Ομοίως και στην Γερμανία οι ακροδεξιοί θα προπαγανδίσουν ως προδοσία των φορολογούμενων μια παραχώρηση προς την Ελλάδα. Πρόκειται για μια παράλογη κατάσταση, που βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη λόγω της ανόδου της ξενοφοβίας».

Όμως, όπως παρατήρησε ο ευρωβουλευτής, σε αυτή την κατάσταση έχει οδηγηθεί η ευρωζώνη εξαιτίας της απουσίας ηγετών διαμετρήματος. «Εάν υπήρχαν, η κα Μέρκελ δεν θα επέτρεπε να λέγεται ότι οι ‘τεμπέληδες’ Έλληνες φταίνε για την τραπεζική κρίση του 2008 στην ευρωζώνη. Η ίδια, αντιθέτως, συνέβαλε σε αυτό λέγοντας ότι οι Έλληνες δεν δουλεύουν πολύ, έχουν πολλές διακοπές, παίρνουν νωρίς σύνταξη και άλλες ανοησίες, που δεν ισχύουν στην πραγματικότητα. Η ίδια εξέθρεψε αυτό το κλίμα για να δικαιολογήσει την πολιτική της όταν ξέσπασε η κρίση. Τώρα πληρώνει το κόστος αυτής της πολιτικής. Θέλει να κάνει πολιτικά ανοίγματα αλλά είναι πια αργά, γιατί έχει δημιουργήσει μια πολύ σκληρή ακροδεξιά και μια κοινή γνώμη αντίθετη στους Έλληνες», είπε ο Στέλιος Κούλογλου υπογραμμίζοντας ότι στο σημείο αυτό παρατηρείται άλλη μια ομοιότητα με την Ελλάδα: «Αυτά που κάνει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή το μακεδονικό, υπερβάλλοντας και λέγοντας άλλα στο εξωτερικό και άλλα εδώ, χωρίς να θέτει όρια στην ακροδεξιά προπαγάνδα, έχουν θρέψει ένα ακροδεξιό ρεύμα στην κοινωνία που θα γυρίσει εναντίον του, γιατί θα προκύψει ένα κόμμα στα δεξιά του όπου θα στραφούν αυτοί οι ψηφοφόροι».

Η γερμανική πολιτική σκηνή, όμως, και ο οικονομικός εθνικισμός του Βερολίνου, όπως εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, παρατείνουν την κρίση στην ευρωζώνη καθώς εξαιτίας τους «κάποιες από τις ριζοσπαστικές προτάσεις του Μακρόν για την μεταρρύθμιση της ευρωζώνης έχουν απορριφθεί».

Τέλος, αναφορικά με το προσφυγικό, για το οποίο θα υπάρξει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Κυριακή, η δυσφορία των κατοίκων των ακριτικών νησιών είναι δικαιολογημένη, «γιατί καλούνται πάλι να πληρώσουν την νύφη για την έλλειψη οποιασδήποτε συνεννόησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που αδυνατεί να εφαρμόσει τις αποφάσεις της και να τιμωρήσει όσους δεν τις εφαρμόζουν», όπως είπε ο ευρωβουλευτής αναφερόμενος στις αποφάσεις για την μετεγκατάσταση των προσφύγων που δεν έχουν εφαρμοστεί καθώς πολλά κράτη-μέλη αρνούνται να πάρουν έστω και έναν πρόσφυγα σε έδαφός τους, χωρίς να δέχονται καμία ποινή για την παραβίαση των συμφωνηθέντων. «Όταν όμως παραβιάζεις έστω και ελάχιστα τον δημοσιονομικό κορσέ που έχει επιβάλει το Βερολίνο οι ποινές έρχονται αμέσως», σχολίασε ο Στέλιος Κούλογλου.


(Visited 161 times, 1 visits today)

Read more:
Λαγοί...
Λαγοί…

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close