Κούλογλου: Σημείο καμπής η συμφωνία. Προέχει τώρα η ανακούφιση των πολιτών

Permalink

«Η χθεσινή συμφωνία στο eurogroup είναι ένα σημείο καμπής για την Ελλάδα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και υπογράμμισε ότι «πλέον προέχει η ανακούφιση των πολιτών. Πρέπει οι πολίτες να αισθανθούν την αλλαγή στην τσέπη τους».

«Ήταν η καλύτερη δυνατή συμφωνία που μπορούσαμε να πάρουμε υπό τις δύσκολες συνθήκες κρίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και της πολιτικής έντασης και κρίσης στην Γερμανία, όπου η ακροδεξιά είναι σε άνοδο. Η χώρα χθες έκανε ένα βήμα μπροστά. Απομένει τώρα στις 21 Αυγούστου να βγούμε και από τα μνημόνια ώστε να τελειώσει έτσι ο κύκλος της περιπέτειας του ελληνικού λαού», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας πως πρέπει πλέον «να διαμορφώσουμε μια νέα στρατηγική ανάπτυξης της χώρας χωρίς να επαναληφθούν τα λάθη και τα εγκλήματα που μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και στα μνημόνια μέχρι σήμερα. Οι πολιτικές μας συμμαχίες θα πρέπει να έχουν αυτό το στόχο».

Μετά τα μνημόνια, όπως εξήγησε ο Στέλιος Κούλογλου, η τρόικα τελειώνει και οι δανειστές χάνουν το μεγαλύτερο όπλο τους, που ήταν η δόση του δανείου. «Με αυτό το εργαλείο εκβίαζαν και επέβαλαν πολιτικές στο εσωτερικό της χώρας. Πλέον, όμως, το χάνουν και εμείς έχουμε ένα επαρκές μαξιλάρι, ώστε να μπορούμε να κάνουμε υπομονή και να βγούμε στις αγορές την κατάλληλη στιγμή».

«Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι η ίδια έχει εξασφαλίσει την χθεσινή απόφαση από το 2012. Γνωρίζουμε, όμως, ότι το PSI δεν μείωσε το χρέος. Επίσης για να μην πειραχτούν οι σύμμαχοι η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου υποστήριζε ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Αν η σημερινή κυβέρνηση είχε κρατήσει την ίδια γραμμή, δεν θα είχαμε πάρει αυτή την συμφωνία που ισοδυναμεί περίπου με 4 δισ. το χρόνο. Είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα ελληνικά δεδομένα», παρατήρησε ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ στην είδηση της συμφωνίας για το χρέος.

Τέλος, ερωτηθείς εάν η χώρα θα πάει σε εκλογές λόγω του μακεδονικού, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι «εάν πάει η χώρα σε εκλογές, όπως ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και δυο χρόνια – και έχει ξεκινήσει το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους μήνες – θα είναι η μεγαλύτερη αυτοκτονία χώρας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Γινόμαστε πλέον μια κανονική χώρα, που πρέπει να κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα και ο εκλογικός νόμος. Όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Σίγουρα το μακεδονικό αποτελεί έναν καταλύτη για πολιτικές εξελίξεις. Όμως δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε εκλογές το πως θα ονομάζεται μια γειτονική χώρα! Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα αποδειχθεί αυτό, που έχω αρχίσει να πιστεύω, με αφορμή τις αντιδράσεις στο μακεδονικό: ότι η βλακεία είναι ανίκητη».


(Visited 140 times, 1 visits today)

Read more:
Stelios_Kouloglou_a_July_2015
Κούλογλου: Δυο μέτρα κατά του εκφασισμού της κοινωνίας

«Υπεύθυνη για τα πρόσφατα περιστατικά βίας είναι η ακροδεξιά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του news247. «Με...

Close