Στ. Κούλογλου: Προβάλλουμε τα ελληνικά ΠΟΠ προϊόντα και το πρόσωπο της νέας Ελλάδας

Permalink

Στην ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ)και τη σύνδεσή τους μέσω της γαστρονομίας με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αποβλέπει σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου.


Είναι η τρίτη χρονιά που ο έλληνας ευρωβουλευτής οργανώνει την προβολή των ελληνικών προϊόντων, προκειμένου όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «να δείξουμε το πρόσωπο της πραγματικής Ελλάδας έναντι των επιθέσεων που δέχθηκε τα τελευταία χρόνια και να δείξουμε όλους τους άξιους δημιουργούς που δουλεύουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες».


Εφέτος προσκλήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκπρόσωποι  των περιφερειών από όλη την Ελλάδα, πολλοί παραγωγοί προϊόντων ΠΟΠ και σεφ, οι οποίοι την Τρίτη το βράδυ θα μαγειρέψουν και θα δώσουν «στο πιάτο» τις γεύσεις των μοναδικών ελληνικών προϊόντων, σε μια εκδήλωση που θα γίνει επίσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του έλληνα ευρωβουλευτή, για την εξαγωγική προώθηση των εν λόγω προϊόντων, έχουν προγραμματιστεί επαφές ανάμεσα στους έλληνες παραγωγούς και τοπικούς διανομείς του Βελγίου, που δραστηριοποιούνται στην κεντρική Ευρώπη με «προξενητή το γραφείο μου», δηλώνει χαριτολογώντας ο κ. Κούλογλου, ενώ στην προσπάθεια συμμετέχει και η ελληνική μόνιμη διπλωματική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες . 


Το μεσημέρι της Τρίτης, στη συνέντευξη που δόθηκε από τον κ. Κούλογλου με θέμα : «Η σημασία των ΠΟΠ προϊόντων της Ελλάδος και τρόποι προώθησής τους στο εξωτερικό», με τη συμμετοχή στο πάνελ  του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, της διευθύντριας γραφείου ΕΟΤ BENELUX Ελένης Σκαρβέλη και του σεφ Μάνου Μακρυγιαννάκη ακούστηκαν οι επιδιώξεις και οι προβληματισμοί των εκπροσώπων των περιφερειών απ όλη την Ελλάδα.


Ο κ. Καχριμάνης επέμεινε στην ανάγκη της ελληνικής παρουσίας στις διεθνείς εκθέσεις ώστε να γίνονται γνωστά τα ελληνικά προϊόντα και τόνισε την ανάγκη να βοηθήσει η Περιφέρεια την Ελλάδα «να αλλάξει σελίδα».


«Η πιστοποίηση συμβάλλει στην ανταγωνιστικότητα», τόνισε εκ μέρους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο περιφερειακός σύμβουλος Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος, προσθέτοντας ότι «ο Περιφερειάρχης Κώστα Μπακογιάννης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα».


«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο εξαγωγικό και καταναλωτικό», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αγρ. Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδος.
Για «σύζευξη προϊόντων με ξενοδόχους και φορείς» μίλησε ο Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, ενώ ο Μανώλης Χνάρης, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα Κρήτης, είπε ότι θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η λέξη «Κρήτη» σημαίνει  brand name.


Η κ. Σκαρβέλη εκ μέρους του ΕΟΤ είπε ότι «η κουζίνα αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή τουριστικού προορισμού» και ειδικά για τους Βέλγους είναι το τρίτο στη σειρά.


Η ελληνική Περιφέρεια θα τα καταφέρει  να βγει αλώβητη από τη συρρίκνωση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού 2021-2027 στην πολιτική συνοχής- λόγω Brexit- επεσήμανε ο κ. Κούλογλου απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς «η Ελλάδα – μαζί με την Ιταλία και την Ισπανία – θα αποτελέσει  εξαίρεση στη μείωση που θα υποστούν οι άλλες χώρες, τόσο λόγω της στάσης της στο προσφυγικό όσο και εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των θυσιών που υπέστη ο ελληνικός λαός».


Στη συνέντευξη ήταν επίσης παρόντες η Γερακίνα Μπισμπίνα, αντιπεριφερειάρχης Αγρ. Οικονομίας Κεντρικής Μακεδονίας, η Κωνσταντίνα Νικολάκου, αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Ταξιάρχης Φαρμάκης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής που αναφέρθηκαν στα προϊόντα ΠΟΠ των περιοχών τους.

Πηγή: ΑΠΕ


(Visited 129 times, 1 visits today)

Read more:
894489-un-vehicule-de-l-armee-turque-dans-les-rues-d-istanbul-le-16-juillet-2016
«Καλούμε την ΕΕ να απαιτήσει από την Τουρκία να επιστρέψει στο κράτος δικαίου»

Σχεδόν εκατό ακαδημαϊκοί και πολιτικοί, κυρίως από την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων ο Ετιέν Μπαλιμπάρ, οΓιάνης Βαρουφάκης, η Τζούντιθ Μπάτλερ,...

Close