Κούλογλου για ΚΙΝΑΛ: Ή στραβά πάει ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Permalink

«Η κα Γεννηματά πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν το ΚΙΝΑΛ ανήκει στην κεντροαριστερά ή στην κεντροδεξιά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε συνεντεύξεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, που έχουν προκύψει με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών, και έφτασαν στην απόφαση αποχώρησης του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής.

Η κα Γεννηματά «ταυτίστηκε με τον κ. Μητσοτάκη τόσο στο μακεδονικό όσο και στο αίτημα για πρόωρες εκλογές την ώρα που η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια. Αν το κάναμε θα ήταν η μεγαλύτερη αυτοκτονία χώρας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει αυτό καμία σχέση με την κεντροαριστερά ή με τις εξαγγελίες περί εκσυγχρονισμού; Είναι μια πολιτικάντικη δεξιά πολιτική Μαυρογιαλούρου. Όλοι οι ευρωπαίοι ηγέτες της κεντροαριστεράς χαιρετίζουν την συμφωνία και επαινούν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την οικονομία και την έξοδο από την κρίση. Μόνο η κα Γεννηματά διαφωνεί, η οποία μάλιστα δεν παρίσταται ούτε στις συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Για αυτό καλούνται στο ΚΙΝΑΛ να απαντήσουν στραβά πάει ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν;», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας ότι η αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝΑΛ ήταν αναμενόμενη, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε ότι με προϋπόθεση μια προγραμματική συμφωνία θα μπορούσε να συνεργαστεί το Ποτάμι με την κυβέρνηση. «Ήδη έχουμε συνεργαστεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο σε ορισμένα νομοσχέδια».

«Η χώρα παίρνει πάλι την οικονομία στα χέρια της», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στα συμφωνηθέντα για την μεταμνημονιακή περίοδο συμπεριλαμβάνονται και αντισταθμιστικά μέτρα. «Κάθε μέρα η αντιπολίτευση φοβερίζει τους συνταξιούχους ότι επέρχεται καταστροφή. Όμως εάν η οικονομία πάει καλά υπάρχει πρόβλεψη για αντισταθμιστικά μέτρα στις όποιες περικοπές γίνουν. Θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα, θα γίνουν φοροελαφρύνσεις και πιθανότατα η κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί το ζήτημα των συντάξεων. Σε όλα αυτά, που θα βοηθήσουν στην αναθέρμανση της οικονομίας, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς θα κάνει μετά ο κ. Μητσοτάκης εάν ποτέ γινόταν κυβέρνηση αφού λέει ότι θα τηρήσει την συμφωνία για το μακεδονικό και τις μεταμνημονιακές συμφωνίες».

Η διαφορά είναι ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετίζεται με πρόσωπα που εμπλέκονται σε μεγάλα σκάνδαλα όπως αυτό της Novartis. «Ο κ. Μητσοτάκης έχει σχέσεις με όλους τους αγάδες της διαφθοράς. Από τον κ. Χριστοφοράκο μέχρι τον κ. Φρουζή. Μάλιστα αυτές τις σχέσεις δεν τις αρνείται κιόλας», σχολίασε ο Στ. Κούλογλου και αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας στην διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου που δέχονται τις προσφυγικές ροές – μια απόφαση που η ΝΔ χαρακτήρισε «αντιπαροχές» των δανειστών στον κ. Τσίπρα – δήλωσε ότι «η αντιπολίτευση είτε δεν έχει ιδέα πως γίνονται οι διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη, είτε νομίζει ότι ζούμε στην οθωμανική αυτοκρατορία και όλα είναι ένα παζάρι».

Η απόφαση να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές δείχνει αφενός ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με μια ευαισθησία, αφετέρου τις δυνατότητες κινήσεων που έχει πλέον η κυβέρνηση βγάζοντας την χώρα από τα μνημόνια, καθώς η αύξηση του φόρου ήταν μια απαίτηση της τρόικας. Όμως, όπως σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κρατήσει απαράδεκτη στάση στο προσφυγικό. Είναι μακριά από κάθε ανθρωπιστική αξία. Το πρόβλημα όχι μόνο δεν έκλεισε, αλλά μόλις άνοιξε».

«Ο κ. Καμμένος έχει μείνει πιστός στην συμφωνία του με την κυβέρνηση αλλά και σταθερός στις θέσεις του για το μακεδονικό. Δεν βλέπω κάτι το ασυνεπές σε αυτό», σχολίασε ακόμη ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερωτηθείς εάν τίθεται ζήτημα σταθερότητας της κυβέρνησης από την συμφωνία για το μακεδονικό. «Ασυνεπείς είναι η αξιωματική αντιπολίτευση και το ΚΙΝΑΛ που άλλα έλεγαν πριν και άλλα τώρα. Ο κ. Μητσοτάκης είχε αποδεχθεί την συμφωνία για το μακεδονικό κρυφά και φανερά και τώρα παριστάνει τον μακεδονομάχο. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να βράζουμε στο ζουμί μας και να γίνουμε πρωταγωνιστές στα Βαλκάνια. Να γίνει πάλι η Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Να ανοίξουν δουλειές, να γίνουν εξαγωγές. Μας έλεγαν ότι μας παίρνουν τον Μεγαλέξανδρο. Τώρα που οι άνθρωποι λένε ότι δεν έχουμε σχέση με τον Μεγαλέξανδρο, βρίσκουν άλλες προφάσεις. Μετά θα πουν ότι δεν θέλουμε πρωθυπουργό τον Ζάεφ γιατί το όνομά του αρχίζει από ‘ζ’».

 


(Visited 97 times, 1 visits today)

Read more:
181242-15563613
Απλά μαθήματα ευρωπαϊκής αντιπροπαγάνδας

Μόλις χθες, ένας βουλευτής της Μέρκελ παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενος για την νέα συμφωνία με την Ελλάδα. Όμως δεν είναι αυτή η...

Close