Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης θέλει να μας κάνει Αλβανία

Permalink

«Η ΝΔ διψάει για εξουσία και συμπεριφέρεται σαν να είμαστε κάποια τριτοκοσμική χώρα. Είμαι μέλος της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διμερών σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Αλβανία. Κάθε φορά που πηγαίνουμε εκεί, προσπαθούμε να τους πείσουμε να προχωρήσουν σε αλλαγές ώστε να ενισχυθούν οι σχέσεις με την ΕΕ και να λάβουν βοήθεια. Αυτό συμφέρει την χώρα. Όμως η αντιπολίτευση βάζει εμπόδια για να μην πιστωθεί η κυβέρνηση την επιτυχία. Έτσι και ο κ. Μητσοτάκης. Με την στάση του θέλει να μας οδηγήσει στο αλβανικό πολιτικό σύστημα, που στο κάτω-κάτω είναι ένα νεαρό πολιτικό σύστημα χωρίς δημοκρατική παράδοση», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και στην Λώρα Ιωάννου και συμπλήρωσε: «Είμαστε Ευρώπη ή δεν είμαστε; Εάν οι Ευρωπαίοι μιλούν υπέρ της Ελλάδος, εμείς δεν πρέπει να πλειοδοτούμε υπέρ της χώρας μας;»

«Η στάση της ΝΔ είναι θλιβερή και δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση των συναδέλφων εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που αναγκάζονται να υποστηρίξουν θέσεις ενάντια στα συμφέροντα της χώρας αντί να ζητούμε περισσότερα. Εάν ο κ. Μοσκοβισί αφήνει περιθώρια για να μην κοπούν οι συντάξεις, εμείς θα έπρεπε σύσσωμοι να τον υποστηρίξουμε. Όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: Η ΝΔ κατηγορεί τους διεθνείς θεσμούς γιατί δεν εξυπηρετούν τους μικροκομματικούς της σκοπούς και ενοχλήθηκε από αυτά που είπε ο Επίτροπος Οικονομικών ότι η χώρα πάει καλά, ότι βγαίνει από τα μνημόνια και ότι μπορεί να μην χρειαστεί να περικοπούν οι συντάξεις. Ο κ. Χατζηδάκης τον εγκάλεσε λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει την περικοπή των συντάξεων, εννοώντας την αντιπολιτευτική τακτική της. Σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών γράφει, επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές από το Βερολίνο, ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών και στην κα Μέρκελ να ‘μην διανοηθούν να αλλάξουν στάση στο θέμα των συντάξεων’. Πηγαίνει στο εξωτερικό και κάνει λόμπινγκ υπέρ της περικοπής των συντάξεων για να μην το πιστωθεί αυτό η σημερινή κυβέρνηση! Κανονικά η ΝΔ θα έπρεπε να πάρει το παραθυράκι που αφήνει ο κ. Μοσκοβισί και να το κάνει μεγάλο παράθυρο. Αλλά, μάλλον, θέλουν μνημόνιο και περικοπή των συντάξεων», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι «η χώρα βγαίνει από το αδιέξοδο και η ΝΔ λέει ότι είμαστε ακόμη στον βούρκο. Είναι απαράδεκτη εθνική στάση. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τον όρο προδοσία, αλλά εάν κάτι θα ήταν προδοσία δεν είναι η υπογραφή διεθνών συνθηκών, που αναβαθμίζουν την εικόνα της χώρας, αλλά η υπονόμευση των θέσεων της».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο εκλογών ύστερα από μια πιθανή αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, ο Στέλιος Κούλογλου παρατήρησε ότι στην Ευρώπη υπάρχουν κυβερνήσεις μειοψηφίας. «Η σύγχρονη τάση είναι η απομάκρυνση από την παντοκρατορία των κομμάτων. Θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένας συνασπισμός από κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές που θα στηρίζει την κυβέρνηση στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Δεν γίνεται να είμαστε η μόνη χώρα στην ΕΕ που μιλάει για εκλογές αενάως».


(Visited 293 times, 1 visits today)

Read more:
Caucus
«Σταματήστε να καταστρέφετε την Ελλάδα»- Κοινή δήλωση 44 Ευρωβουλευτών από τρεις πολιτικές ομάδες εν όψει του Eurogroup της 7ης Απριλίου

Σταμάτημα της λιτότητας, ουσιαστική ελάφρυνση χρέους και γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος ζητούν με κοινή δήλωσή τους...

Close