Κούλογλου: Πολιτικά παιχνίδια του Βερολίνου εις βάρος της Ελλάδας

Permalink

«Τα γερμανικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας το πάγωμα του ΦΠΑ στα πέντε νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών, άρχισαν πάλι να λένε ‘κοιτάξτε τι κάνουν οι Έλληνες. Κάνουν πάλι τα δικά τους’. Η δειλή πολιτική ηγεσία του Βερολίνου παίζει πολιτικά παιχνίδια για εσωτερικούς λόγους», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ κληθείς να σχολιάσει τα γερμανικά εμπόδια στην εκταμίευση της τελευταίας δόσης και τη συζήτηση για την περικοπή των συντάξεων.

«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μην υποστούν οι πολίτες άλλες μειώσεις στα εισοδήματά τους», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως τα 28 εκατομμύρια ευρώ ισοδύναμων θα εξοικονομηθούν από τις αμυντικές δαπάνες και δεν θα επιβαρυνθούν τα νοικοκυριά.

Για το θέμα της περικοπής των συντάξεων, ο Στ. Κούλογλου επεσήμανε ότι «είναι κοινή πεποίθηση στις Βρυξέλλες ότι το ζήτημα μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση. Το είπε εξάλλου και ο Επίτροπος Μοσκοβισί, που αποκάλεσε ψεύτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρώτη φορά στην ιστορία συμβαίνει αυτό. Αλλά η αντιπολίτευση θέλει να περικοπούν οι συντάξεις, για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη».

Σχετικά με την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου τέθηκε το ζήτημα της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «από την αρχή φαινόταν ότι η ελληνική κοινή γνώμη θα έπρεπε να προετοιμαστεί για μια μακρόχρονη κράτηση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών. Ο Ερντογάν έχει ακολουθήσει την ίδια τακτική και με άλλους πολίτες ευρωπαϊκών χωρών, όπως και των ΗΠΑ. Κατά αυτόν τον τρόπο η κοινή γνώμη στις χώρες αυτές ασκεί πίεση στις κυβερνήσεις και ο Ερντογάν τους ζητά ανταλλάγματα. Όσο αναβαθμίζουμε το θέμα τόσο παίζουμε το παιχνίδι του Ερντογάν». Παράλληλα υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να συσχετιστεί η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με αυτή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, για την οποία θα πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις να κινηθεί η Δικαιοσύνη.

«Ο Ερντογάν έλυσε το δικό του πρόβλημα όταν εξελέγη Πρόεδρος στις 24 Ιουνίου. Είχε ήδη  περάσει υπερεξουσίες στον ίδιο με το δημοψήφισμα και τώρα αισθάνεται ισχυρός και ασφαλής. Ο Ερντογάν παίζει το κεφάλι του καθώς εάν χάσει την προεδρία κινδυνεύει να βρεθεί σε περιπέτειες. Η ισχυροποίησή του σημαίνει ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε χωρίς να νιώθει εκείνος την ανάγκη να παίξει εσωτερικά παιχνίδια. Μέχρι τώρα, χρησιμοποιούσε το ανθελληνικό και αντιευρωπαϊκό χαρτί, γιατί ήθελε να φανατίσει το κοινό του για να κερδίσει ψήφους», δήλωσε ο Στ. Κούλογλου.


(Visited 196 times, 1 visits today)

Read more:
354471-ma_ti_kaloi
Μα, τι καλοί!

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου

Close