Κούλογλου στο BBC για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Permalink

Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερη Δημοκρατία και όχι περισσότερες κυρώσεις μεταξύ των κρατών, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του βρετανικού BBC και στην εκπομπή Newshour, με αφορμή το αίτημα του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζέρεμι Χάντ να επιβάλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση κυρώσεις στην Ρωσία αντίστοιχες με τις ΗΠΑ, για την Κριμαία, για την παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές, και για την υπόθεση της χρήσης σε βρετανικό έδαφος του νευροτοξικού παράγοντα Νόβιτσοκ.

«Στην χώρα του Σέρλοκ Χόλμς και της Σκότλαντ Γιάρντ δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις βάσει υποψιών. Ο κ. Χάντ δεν έχει αποδείξεις ότι οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν τον παράγοντα. Όσον αφορά την παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές, οι ΗΠΑ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παρενέβησαν σε τουλάχιστον 80 εκλογικές αναμετρήσεις, χωρίς να συμπεριλάβουμε και την εμπλοκή ή την υποστήριξή τους σε πραξικοπήματα. Επίσης, δεν νομίζω ότι η Κριμαία είναι ο πραγματικός λόγος. Υπάρχει μια τάση ότι πρέπει να περικυκλωθεί η Ρωσία και να ξεκινήσει ανταγωνισμός στους εξοπλισμούς», σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν φοβάται πως με αυτά που λέει μπορεί να κατηγορηθεί για φιλορώσος, ο κ. Κούλογλου απάντησε ότι είναι φιλοευρωπαίος. «Ο κ. Τράμπ όμως είναι μακριά από την Ευρώπη. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη και σταθερή και παρά το Brexit. Αυτό σημαίνει συνεργασία με όσους κατοικούν στην ίδια ήπειρο μαζί μας. Η Ρωσία είναι μέρος της Ευρώπης», δήλωσε ο ευρωβουλευτής και υπογράμμισε ότι:

«Ο κόσμος έχει άλλα σημαντικά προβλήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε, όπως το μεγάλο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Είδατε τι έγινε στην Ευρώπη φέτος το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές, ιδίως στην Ελλάδα. Αντί να αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα γινόμαστε ένας κόσμος από κυρώσεις. Κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, η Τουρκία με τη σειρά της εναντίον των ΗΠΑ, που κάνουν το ίδιο με την Κίνα. Με έναν νέο ψυχρό πόλεμο δεν αντιμετωπίζονται οι μεγάλες προκλήσεις του πλανήτη. Φυσικά και πρέπει η Δημοκρατία να προστατευθεί αλλά αυτό θα γίνει λαμβάνοντας σημαντικές αποφάσεις, όπως η αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, η αναστροφή των πολιτικών λιτότητας και η ουσιαστική ενδυνάμωση των πολιτών, που πρέπει να πιστέψουν και πάλι στην Δημοκρατία και ότι η ψήφος του έχει ισχύ. Δεν προστατεύουμε την Δημοκρατία με κυρώσεις, αλλά με διεθνή συνεργασία και ανάπτυξη».


(Visited 109 times, 1 visits today)

Read more:
just
Ερώτηση Κούλογλου για την καταστρατήγηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης στην Πολωνία

Ερώτηση κατέθεσε στην Κομισιόν ο Στέλιος Κούλογλου, ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Πολωνία στον τομέα της Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με...

Close