Κούλογλου: Η ΝΔ θα είναι υπεύθυνη εάν γίνουν επεισόδια στην ΔΕΘ

Permalink

Με την ανεύθυνη στάση που κρατά απέναντι στο εθνικό ζήτημα του μακεδονικού η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι υπεύθυνη εάν γίνουν επεισόδια στη ΔΕΘ κατά το συλλαλητήριο που έχει προκηρυχθεί από ακροδεξιούς, όπως επισημαίνει ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή το κλίμα που δημιουργείται στην Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη, αναφερόμενος στις α λά καρτ αναγνώσεις των wikileaks από την αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, ήταν πρόθυμος να δεχθεί το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», είπε πως «η Νέα Δημοκρατία μάλλον δεν ξέρει και αγγλικά. Παρουσιάζει ως θέση του Γκρουέφσκι μια εκτίμηση της αμερικανικής πρεσβείας. Αλλά ακόμη και εάν ήταν θέση του Γκρουέφσκι, πρόκειται για πρόταση διπλής ονομασίας. Δηλαδή στις σχέσεις της προς την Ελλάδα και άλλες χώρες να χρησιμοποιεί η ΠΓΔΜ την ονομασία ‘Β. Μακεδονία’ ενώ στο εσωτερικό της ή προς τις 140 χώρες που την έχουν αναγνωρίσει ως ‘Μακεδονία’ να διατηρεί το ίδιο. Η πρόταση αυτή δεν αντιμετώπιζε το πρόβλημα στη ρίζα του αφού δεν προέβλεπε συνταγματική αλλαγή στην ΠΓΔΜ ή ονομασία erga omnes – κάτι που είχε αρνηθεί ο Γκρουέφσκι. Εκείνη η φόρμουλα δεν είχε καμία σχέση με την ολοκληρωμένη συμφωνία των Πρεσπών».

Για το θέμα της μήνυσης Βαξεβάνη κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, σχολίασε πως «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, ούτε αυτοί εφαρμόζονται κατά περίπτωση. Οι δημοσιογράφοι έχουμε αποκαλέσει αυτόν τον νόμο ‘τυποκτόνο’ καθώς απειλεί με φίμωση την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Η κα Ζαχαράκη δεν επιτελεί κανένα τέτοιο έργο».

«Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε χθες στο σημείο να μετατρέψει τα γραφεία της ΝΔ σε πανεπιστημιακό άσυλο και έλεγε ‘εδώ είναι σε περίπτωση που θέλετε να την συλλάβετε’. Αυτή η συμπεριφορά είναι εξωθεσμική και δεν σέβεται την δικαιοσύνη. Η κα Ζαχαράκη δεν έχει βουλευτική ασυλία. Το ίδιο θα ίσχυε και σε περίπτωση που ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε προβεί σε αντίστοιχες δηλώσεις», προσέθεσε ο ευρωβουλευτής.


(Visited 111 times, 1 visits today)

Read more:
Portrait of MEP Stelios KOULOGLOU
Ο Στέλιος Κούλογλου στο ραδιόφωνο των φοιτητών

Μια πλούσια σε περιεχόμενο συνέντευξη παραχώρησε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου στους Ιάσονα Φορλίδα και Κωνσταντίνο Δούβρη στην πρώτη ζωντανή...

Close