Ο Σ. Κούλογλου για τη δήλωση της ευρωομάδας του ΚΚΕ

Permalink

Με δήλωσή του, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ευχαριστεί την ευρωομάδα του ΚΚΕ για την καταδίκη της άρνησης των ΗΠΑ να του χορηγήσουν βίζα για να επισκεφθεί τις ΗΠΑ ως μέλος αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ανακοίνωση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, όπως δημοσιεύθηκε στον Ριζοσπάστη:

Με ανακοίνωσή της, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ «καταδικάζει την άρνηση της αμερικανικής πρεσβείας στις Βρυξέλλες να χορηγήσει βίζα στον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, για να επισκεφτεί τις ΗΠΑ ως μέλος κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου. Η άρνηση χορήγηση βίζας από τις αρχές των ΗΠΑ αποτελεί ένα από τα πολλά μέσα των αμερικανικών κυβερνήσεων διαχρονικά να προωθούν τις εκάστοτε επιδιώξεις της αντιδραστικής πολιτικής τους».

Σημειώνεται ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν αρχίσει να συλλέγονται υπογραφές Ευρωβουλευτών, οι οποίοι ζητούν από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δοθεί η βίζα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου.

Το κείμενο που συνυπογράφουν ευρωβουλευτές:

«Η αμερικανική πρεσβεία στις Βρυξέλλες αρνήθηκε δύο φορές να χορηγήσει βίζα στον συνάδελφο ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου, παρότι ήταν μέλος επίσημων κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του Ευρωκοινοβουλίου που θα επισκέπτονταν τις ΗΠΑ. Ζητάμε από τον πρόεδρο Ταγιάνι να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο συνάδελφος να μπορεί να ταξιδεύει ελεύθερα στις ΗΠΑ, ασκώντας τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα».

Υπενθυμίζεται ότι η άρνηση χορήγησης βίζας στον Σ. Κούλογλου χρονολογείται από το 2010, όταν ακόμη εργαζόταν ως δημοσιογράφος και σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ. Είχαν προηγηθεί διαβήματα της αμερικανικής πρεσβεία στην Αθήνα, για το περιεχόμενο των εκπομπών του. Σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά του ΔΣ της ΕΡΤ, στην οποία ο Σ. Κούλογλου παρουσίαζε εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή, τα ντοκιμαντέρ του δημιουργούσαν πρόβλημα στις σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τις ΗΠΑ. Τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν μέλος της επίσημης αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα ταξίδευε στις ΗΠΑ για συναντήσεις με επισήμους. Η αίτηση για βίζα πάλι απορρίφθηκε. Ύστερα από πιέσεις για εξηγήσεις, η αμερικανική πρεσβεία παρέπεμψε σε ένα άρθρο περί τρομοκρατίας. Ο Σ. Κούλογλου δεν έχει καμία σχέση με τη τρομοκρατία, έχει μάλιστα αφιερώσει ντοκιμαντέρ του στα θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ελλάδα. Η εκπομπή του είχε βραβευθεί τέσσερις φορές ως η καλύτερη ενημερωτική εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης. Η διεθνής οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα τον έχει αποκαλέσει «σύμβολο της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα».

Διαβάστε αναλυτικότερα για την υπόθεση εδώ.


(Visited 151 times, 1 visits today)

Read more:
29481713794_520f5459fa_z
Κούλογλου από την Καταλονία στο RT: Αν είχε κάνει τα ίδια ο Μαδούρο θα είχε ξεσπάσει διεθνές σκάνδαλο

Από την Καταλονία όπου βρίσκεται ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, δήλωσε ότι «οι Βρυξέλλες θα...

Close